Öğrenci Kariyeri Banner

Kitap Severlere Nöbetçi Kütüphane

Kitap Severlere Nöbetçi Kütüphane
NK_LOGO

 

Yeni fikirlere açık olmak,yeni şeyler araştırmak, eskiden oturup ders çalıştığımız ya da kitap kokuları arasında kaybolduğumuz kütüphaneler şimdi elimizdeki android sistemlere gizlenirken bizde kütüphane kavramını yozlaştırdık.Sizlerle çok beğendiğim bir sohbet yazısını paylaşacağım Adanada'ki arkadaşlara duyurulur benim yerimede gidin :)

[ad name="Google Adsense"]

Aradığım içeriği, Adana’da Nöbetçi Kütüphane’de ve Cemil Bey ile yapılan bir sohbet yazısında buldum.  Bu kadar farklı işin, emeğin arasında Nöbetçi Kütüphane, kurulduğu ilk günden beri dikkatimi çekiyordu. Kütüphane konseptine yeni bir boyut kazandırırken sosyal bir topluluk oluşturma fikri fazlasıyla dikkatimi çekti ve  İlham almak, tanımak ve öğrendiğim şeyleri sizlerle de paylaşmak istedim.

12248816_10153445093816705_480464819_n1

Peki Nöbetçi Kütüphane nedir?


Nöbetçi Kütüphane sabah saat 10:00'dan gece saat 02:00'ye kadar açık kalan bir kütüphane. Okumayı ve kütüphaneleri seven herkes için fırsat eşitliği yaratmak adına geceleri de açık üstelik.Aslında bir çatı katında kiralanmış bir dairenin yaşam alanı dışında kalmış bölümünün arkadaşlar ile paylaşılarak nöbetçi kütüphaneye dönüşmesiyle oluşmuş, daha sonra mekanın dar gelmesi ile bugünkü şeklini almış, iki şubesiyle Adana’da kütüphane kültürünü değiştiren bir proje. İçeride fısıldayan, ders çalışan, müzik eşliğinde kitap okuyan insanları görebileceğiniz, çayınızı kahvenizi alabileceğiniz bir sivil alan. Nöbetçi olması da geceleri açık olmasından kaynaklanıyormuş. Gece de insanın düşündüğünü, gecenin de üretken olduğunu, gece aktif olan insanlar olduğunu da gösteriyor aslında bizlere. Sosyal anlamdaki gelişime ilgi gösteren, sosyal teknolojiye ve iyiliğe inanan biri olarak gerçekten çok etkilendim.Birlikte hayal kurabilen ve en önemlisi birlikte eğlenebilen insanlara ev sahipliği yapmış bugüne kadar Nöbetçi Kütüphane.

Screenshot-2016-02-25-at-10.29.20

Peki neden Adana?


Burada Cemil Bey’in Adanalı olması da etkili ama aslında insanın olduğu her yerde kütüphane olabildiğine göre bu proje de Cemil Bey tarafından hayata geçirilmiştir. Adana’da olması Aslında başladığımız iş, girişim, sosyal sorumluluk projesi, ne olursa olsun eğer gerçekten istiyorsak her yerde insana ulaşır.Motivasyonun yüksek olması gereken bir proje Nöbetçi Kütüphane. Adı üstünde gece gündüz demeden kendinizi adamanız gerekiyor. Buradaki motivasyon da Uzun vadede farklı yerlerde, farklı insanlara “Merhaba” demekmiş. Motivasyonun insan olması da ayrı bir güzellik tabi ki.

Nöbetçi Kütüphaneden Ödünç Kitap alabilir miyiz?

Nöbetçi Kütüphane'den ödünç kitap almak için ilk şart, kütüphaneyi sıklıkla kullanıyor olmanız. Sonrasında basit bir üyelik işlemi ve karşılıklı güven ilişkisi ile kitap ödünç alabilirsiniz. Aynı anda en fazla iki kitap alabilirsiniz, kitapları da bir ay içerisinde getirmenizi istiyoruz. ''Bir ayda iki kitap okumuyorsan, NK'dan kitap ödünç isteme lütfen! diye de belirtmişler, e haklılar doğrusu..

Yolunuz düşerse görmemiz gereken yerlerden biri, samimiyeti kaybolmamış sıcacık bir kütüphane ortamı.Kitap kokusunu  unutmamanız dileğimle..

[ad name="HTML"]

KAYNAK

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.