Öğrenci Kariyeri Banner

Kişisel Marka Oluşturabilmeniz İçin Önemsemeniz Gerekenler

Kişisel Marka Oluşturabilmeniz İçin Önemsemeniz Gerekenler

LinkedIn, iş hayatlarımızın önemli bir parçası haline geldi. Global olarak kullanılan ve sonsuz fırsatlar sağlayan bu platformda öne çıkmak istiyorsanız, profiliniz ile güçlü bir kişisel marka yaratmalısınız!

İşte bu konuda sizlere yardımcı olacak 3 önemli ipucu:

Profesyonel Bir Profil Fotoğrafı Kullanın

Fotoğrafsız bir LinkedIn profiline sahip olmanın size birçok dezavantaj sağladığını bilmelisiniz. Yapılan araştırmalar, fotoğraflı LinkedIn profillerinin yaklaşık 21 kat daha fazla görüntülenme ve 36 kat daha fazla mesaj alacağını gösteriyor. Profilinizde kullanmak için seçeceğiniz fotoğrafın sektörünüz için profesyonel bir imaj çiziyor oldukça önemli. 

Örneğin; bir mühendisseniz sahada çekilmiş bir fotoğrafınız gayet yeterlidir. Bir satış profesyoneliyseniz eğer; yer aldığınız bir etkinlikte sahnede konuşurken ki bir anlık görüntünüz de oldukça güçlü bir imaj çizebilir.

Dikkat Çekici Bir Başlık Yaratın

Unutmayın ki profilinizde yer alan başlık, güçlü bir kişisel marka yaratmak için mevcut konumunuzdan daha fazlası olmalıdır! Giriş başlığınızda stratejik anahtar kelimeler ve tanımlayıcılar kullanmak, profilinizin LinkedIn aramalarında daha yüksek görünmesine yardımcı olacak ve bu da yöneticileri ile işe alım profesyonellerinin profilinizi daha kolay bulunmasına yardımcı olacaktır.

Merak Uyandıran “Hakkımda” Kısmı Oluşturun

Profiliniz de yer alan özet veya hakkında bölümünüz, başlığınızda belirttiğiniz unvanınızı alır ve ona derinlik verir. Fotoğrafınızın ve başlığınızın yanı sıra profilinizdeki hakkımda kısmı, insanların profilinizde görüntülediği ilk öğedir. Özellikle de işe alım uzmanları tarafından sektörünüz ve konumunuzla ilgili olarak yetkinlik sahibi olup olmadığınızın belirlemesi için gereken tanıtım bilgilerine, profilinizin bu bölümünde yer veriyor olmanız çok önemli!

Bu bölümde öncelikle başlığınızdan, kısa deneyimlerinizden ve ileriye dönük hedeflerinizden bahsedebilirsiniz ancak her şeyde olduğu gibi merak uyandıran, kısa ve öz bir şekilde kendinizi ifade etmek çok daha fazla etkileşim yaratmanızı sağlar.


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.