Öğrenci Kariyeri Banner

Kiğılı’dan Türkiye’nin İlk Canlı Meta Defilesi!

Kiğılı’dan Türkiye’nin İlk Canlı Meta Defilesi!

Kiğılı, Türkiye’nin ilk canlı meta defilesini gerçekleştirdi. 2022/23 Sonbahar-Kış koleksiyonu defilesini katılımcılar kendi yarattıkları avatarları ile takip etti.

Bir süre önce Türkiye’nin ilk giyilebilir NFT parçalarını özel bir lansmanla tanıtan Kiğılı yakın zamanda meta dünyasında ilk mağazasını açacağını belirtti.

'Meta dünyasında ilk mağazamızı açacağız'!

Türkiye’de ilk canlı meta defile etkinliğini gerçekleştirmekten gurur duyduklarını ifade eden Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, “Kiğılı olarak perakendenin 10 yıl sonra varacağı noktayı teknolojik olarak şimdiden kurguluyoruz. 

Ürün tasarımlarının yanı sıra görsel dünya tasarımlarına da önem verdiğimiz meta defilemiz için ekibimizi daha da geliştirdik. Kiğılı olarak geleceği şekillendiren yatırımlarımız sayesinde trendleri kendi çizgimizle yorumluyoruz. 

Çok yakın zamanda meta dünyasında ilk mağazamızı açacağız ve bu mağazamız, markamızın ürün tanıtımı ve satışı, modaya olan tutkusu, gelecek vizyonu ve sürdürebilir yaşam misyonunu ortaya koyacak. Bunun yanı sıra ilerleyen süreç içinde kullanıcılara gerçek hayatta çeşitli sürprizler, faydalar ve hediyeler sağlayacak özel bir oyunu hayata geçireceğiz.

Bu oyunu konum tabanlı AR oyun olarak kurguluyoruz ve ana odağında ise tabii ki NFT parçalar olacak” diye belirtti.

Sonbahar – Kış koleksiyonunda vurgu “rahat şıklık”!

Meta defilesinde Kiğılı CMO’su İlkay Keleş, dinamik bir erkek giyim markası olarak yalnızca koleksiyon bazında değil; proje, dijital dönüşüm ve teknoloji bağlamında da gelişim içinde olduklarını vurguladı. Bugün de Türkiye’de ilk kez gerçek dünya ve meta evreni birleştirdiğimiz defile ile yepyeni bir deneyim yaşadık.

İlk kez canlı bir model meta evreninde podyuma çıktı.Sonbahar – Kış koleksiyonumuzla sadeliği yansıtan, stil ve konforu birleştiren tasarımlarla ‘rahat şıklık’ kavramını ifade ettik. Akıllı, uzun ömürlü ve sürdürülebilirliğe dayanarak oluşturduğumuz koleksiyonumuz; yeni dünyaya ayak uyduran, spor, şık tarzda beğenilere sahip erkekler için yeniden tasarlandı.

Değişmeyen şey ise Kiğılı kalitesi, şıklığı ve rahatlığı oldu. Bugünün hızla değişen dünyasında dinamik bir erkek giyim markası olarak, kendimizi yalnızca koleksiyon bazında değil; dijital dönüşüm ve teknoloji konularında da geliştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.