Öğrenci Kariyeri Banner

İBB 100 Kadına Yazılım Eğitimi Verecek!

İBB 100 Kadına Yazılım Eğitimi Verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başatılan yazılımcı geliştirme programı ile en az ön lisans mezunu 100 kadına yazılım eğitimi verilecek.

İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve “teknoloji sektörünün ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağına katkı sağlamayı” hedefleyen “Yazılımcı Yetiştirme Projesi”ne başvurular 3 Ekim tarihinde başlayacak. En az ön lisans mezunu olan tüm kadınların başvurabileceği eğitim için son başvuru tarihi 30 Kasım.

Eğitimler Toplam 72 Saat Sürecek!

İBB tarafından yapılan açıklamada, eğitimin her bir grup için toplam 72 gün süreceğini belirtildi. Başvurusu uygun bulunan adayların Fenerbahçe Üniversitesi'nde sınava gireceği ifade edilirken, programa katılma hakkı kazanan kişilerin Fenerbahçe Üniversitesi ve Enstitü İstanbul İsmek tarafından sağlanacak teknik ve kişisel gelişim eğitimi olmak üzere toplamda 500 saat eğitim alacağı duyuruldu.

İBB tarafından yapılan açıklamanın devamı şu şekilde: “Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir yerleşkesinde sektörün önde gelen akademik eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek eğitimler, 20 sabah ve 20 akşam olmak üzere 40 kişilik ilk grubun ardından 40 gün sonra ikinci bir grup eğitimlere başlayacak.”

“Enstitü İstanbul İsmek tarafından verilecek kişisel gelişim eğitimleri ise 100kadinyazilimci.istanbul web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.”

Programa başvuru yapmak isteyen kişiler, buraya tıklayarak 100 Kadın Yazılımcı web sitesi üzerinden, ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan ‘Başvuru Formu’ butonuna tıklanarak ve buradaki form doldurularak başvuru yapılabilirler.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.