Öğrenci Kariyeri Banner

Kesin Başarı Elde Etmenizi Sağlayacak 5 Derin Çalışma Tekniği!

Kesin Başarı Elde Etmenizi Sağlayacak 5 Derin Çalışma Tekniği!

Her zaman aynı anda beş işi yapmaya çalışan biriyseniz, tek bir işe odaklanmak oldukça zordur. Derin çalışma, elinizdeki işe tamamen odaklanmanızı sağlar. Derin çalışmanıza destek olacak teknikleri sizler için derledik.

1- Dikkat Dağıtıcıları Ortadan Kaldırın

Dikkatinizi dağıtan şeyler, elinizdeki işe odaklanmanızı zorlaştırır. Basit birkaç düzenleme yaparak dikkatinizin dağılmasını engelleyebilirsiniz. Öncelikle yeni bir e-posta aldığınızda hemen görmemek için e-posta pencerenizi kapatın. Çünkü e-posta geldiğinde bunu kontrol etme arzunuz baskın gelebilir. Telefonunuzu uçak moduna almak gelecek olan bildirimleri görmenizi engeller. Ayrıca etrafınızdaki insanlar dikkatinizi dağıtıyorsa onlara bir işe odaklandığınızı söyleyebilirsiniz.

2- Yürüyüşe Çıkın

Yürüyüşe çıktığınızda 20 dakika sonra ilham, yaratıcılık ve odaklanma gibi şeylerin kendiliğinden geldiğini fark edeceksiniz. Bedenlerimizi bilinçli bir şekilde hareket ettirmek, akışa geçmemize yardımcı olabilir. Yürüyüşün etkilerinden en iyi şekilde yararlanmak için telefonunuzu evde bırakın ya da cebinizde tutun.

3- Binaural Ritimler Deneyin

Binaural ritimlerde kullanılan frekanslar, odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu arttırabilir. Binaural ritim, farklı frekanslardaki iki tondan oluşur. Bu ritimlerin frekansı, beyin aktivitesinin değişmesini sağlayabilir. Binaural ritim ve konsantrasyon arasındaki bağlantıları inceleyen araştırmalar sınırlı olsa da bununla en azından dikkatinizi dağıtan dış etkenleri ortadan kaldırabilirsiniz. Bu da elinizdeki işe odaklanmanıza yardımcı olabilir.

4- Plan Yapın

Zihninizi farklı görevlere bölmek yerine önce plan yapabilirsiniz. O gün yapmanız gereken her şeyi yazıp önceliklerinizi belirlediğiniz bir liste yapabilirsiniz.

5- Monotasking’i Alışkanlık Haline Getirin

Monotasking tekniği, daha üretken ve daha az stresli olmanıza yardımcı olur. Bir şeyi ne kadar çok yaparsak o şeyde o kadar iyi hale geliriz. Monotasking becerinizi geliştirmek için her gün bir şeyler yapmanız gerekir. Modern dünyada her şey dikkatinizi dağıtmak için tasarlanmış. Giderek daha fazla reklama, daha kısa videolara maruz kalıyor ve cihazlarımız ile teknolojinin birden fazla görevi yerine getirebileceğini düşünüyoruz.

Dağılan dikkatinizi, dikkat sürenizi yeniden oluşturan bir şeyle dengelemeniz gerekir. Bunu yapmak, bir şeye dikkatinizi verme becerinizi yeniden oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.