Öğrenci Kariyeri Banner

Kendinizi ve Hayatı Keşfetmenize Yardımcı Olacak 10 Felsefe Kitabı!

Kendinizi ve Hayatı Keşfetmenize Yardımcı Olacak 10 Felsefe Kitabı!

Kelime anlamına baktığınızda felsefe; bilgelik sevgisi anlamına gelmektedir. Genel anlamına bakıldığında ise; kişinin kendisini, içinde yaşadığı dünyayı ve birbirleriyle ilişkileri hakkındaki temel gerçekleri anlamaya çalıştıklarında üstlendikleri durumdur.

Tüm felsefe kitaplarında bir arayış ve anlamlandırma amacı vardır. Hayatı, yaşadığımız duyguları, kendimizi aradığımız ve bulmak için çabaladığımız dönemlerde soluğu daima felsefe kitaplarında alırız.

Sizler için hayatı anlamlandırmanıza ve kendinizi keşfetmenize yardımcı olacak, mutlaka okumanız gereken felsefe kitaplarını derledik. Keyifli okumalar...

1- Nietzsche - İyinin ve Kötünün Ötesinde

"Her derin düşünür, anlaşılmamaktan çok, anlaşılmaktan korkar. Anlaşılmamak, belki boş gururunu yaralar, oysa anlaşılmak, yüreğini; şöyle diyen duygudaşlığını: 'Ah! Niçin benimki gibi bir zorluğu istersiniz?'"

2- Soren Kierkegaard - Korku ve Titreme

Korku ve Titreme'de yazar, iman kavramının etik ve dindarlıkla ilişkisini ele alıyor. Yazarın takma adlarından Johannes de silentio da Musa’nın 1. kitabında anlatılan İbrahim ve İshak hakkındaki hikayeden esinlenmiştir.

3- Dostoyevski - Yerlatından Notlar

"İnsan olmak, gerçek insan, etiyle kemiğiyle insan olmak bile ağır gelir bize. Utanırız bundan, insan olmayı yüz karası sayarız, benzeri olmayan toplumsal birtakım insanlar olmak için çabalarız. Ölü doğmuş insanlarız biz ve uzun zamandır canlı babaların çocukları değiliz, giderek daha çok hoşlanıyoruz böyle doğmuş olmaktan. Zevk duyuyoruz bundan. Çok yakın bir gelecekte bir şekilde düşüncelerden doğmanın yolunu bulacağız"

4- Albert Camus - Mutlu Ölüm

Mutlu Ölüm, yazarın Belcourt'ta çocukluğunun geçtiği yoksul mahallenin, deniz taşımacılığı şirketindeki memurluğunun, 1936 yazında Orta Avrupa'ya yaptığı yolculukların, sanatoryumda kaldığı günlerin, Fichu'nun evinde ya da 1936 Kasım'ında yerleştiği Cezayir'deki anılarından yararlanıyor. 

5- Jean Paul Sartre - Bulantı

Yazarın günlük biçiminde yazdığı bu kitapta, romanın kahramanı Roquentin'in dünya karşısında duyduğu tiksinti anlatılıyor. Bu tiksinti yalnızca dış dünyaya değil, Roquentin'in kendi bedenine de yönelik.

6- Cicero - Yaşlılık Üzerine

Cicero, yaşlılık ve ölüme teselli olarak da değerlendirilebilecek bu eserinde Roma’nın önde gelen şahsiyetlerinden Yaşlı Cato’yu başkonuşmacı yapar ve onun dilinden aktardığı görüşlerini Yunan ve Roma tarihinden seçtiği örneklerle açıklamaya çalışır.

7- David Hume – İnsan Doğası Üzerine Bir İnceleme

Her bilimin insan doğasıyla az çok bir ilişkisi vardır; her ne kadar bazısı insanoğlundan çok uzaklarda gibi dursa da, bir yerde, bir geçitte mutlaka insan doğasına dönüş yapar. 

8- J. J. Rousseau - Toplum Sözleşmesi

Toplum Sözleşmesi, yayımlandığı günden bugüne toplumların birarada yaşayışlarına ilişkin en temel düşünce yapıtlarından biri olma özelliğini sürdürmektedir.

9- Sigmund Freud - Mutlu Olma İhtimalimiz

Mutlu Olma İhtimalimiz, insanın karanlığına ve gizemine korkusuzca yolculuk eden büyük bir düşünür ve biliminsanının tüm düşüncelerinden damıtılmış ve tüm eserlerinden seçilmiş en önemli görüş ve düşüncelerinin bir araya gelmiş halidir. Hayatın anlamı konusunda kendini sorguluyorsan, hastasın demektir. 

10- Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya

Cesur yeni Dünya bizi 'Ford'dan sonra 632 yılına' götürüyor. Bu dünyanın cesur insanları kapısında "Cemaat, Özdeşlik, İstikrar" yazan Londra Merkez kuluçka ve Şartlandırma Merkezi'nde üretilir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.