Öğrenci Kariyeri Banner

Kendi Ağını Kur ve Ağının Farkına Var!

Kendi Ağını Kur ve Ağının Farkına Var!
Network dediğimiz kavramın hayatımıza girmesi ile herkeste bir network kurmak için bir çabanın varlığından söz etmek mümkündür. Network oluşturmak için olan çabalarımızda biraz fazla hevesli olmamızdan kaynaklanan bazı sorunlar ortaya çıkar. Network oluşturmak için insanlar ile konuştuğumuzda sadece kariyer odaklı ve iş ile alakalı sorular sorduğumuz için insanlarda çıkar ilişkisi gibi bir düşünce ortaya çıkabilir. Bu konuda insanlara yaklaşımımızın her şeyi belirleyeceğini unutmamak gerek.

İnsanlara daha kişisel ilgi alanları ile ilgili sorular sorun

Benim tavsiyem insanlara hobilerini, ilgi alanlarını, okuduğu kitapları, izlediği filmleri ve bunlara benzer bir çok soruyu sorarak daha samimi bir ortam oluşturup insanlarla ilişkilerinizi samimi bir hale getirebilirsiniz. Ortak bir ilgi alanı bulabilirseniz bunun üzerinden konuşup ortak etkinlikler düzenleyebilir ilgi alanınızla ilgili bilgi paylaşımında bulunursanız daha keyifli bir diyaloga başlayabilirsiniz. en-guzel-hobiler

 

Kendinizden uzun uzun bahsetmeyin

İnsanlar sürekli kendilerinden bahseden bir kişi ile diyalog kurmak istemezler. Kısaca kendinizi tanıtın ve karşınızdaki kişiye söz hakkı tanıyın.



 

Karşınızdaki kişinin sözünü kesmeyin ve anlattığı konuyu ilgili bir şekilde dinleyin!

Kişilerin anlattığı konular hakkında ilgili olun ve bahsettiği konuya ilgi göstermeye çalışın. 

KONUŞMA_1280x851

 

İnsanlarla iletişime geçin

Bir kişi ile tanıştıktan sonra sadece işiniz düştüğü zaman aramak yerine belirli periyotlarla iletişime geçmeye çalışın. Bu madde çoğumuzun eksik olduğu bir konu neden bu şekilde söz ettiğimden bahsedeyim. İlkokulu ve liseyi okuduğumuz insanlardan kaç kişi ile iletişim halindeyiz? En son ne zaman çocukken oyun oynadığınız çocukluk arkadaşlarınızla konuştunuz? İletişim çoğumuzun eksik olduğu alanlardan biri bu iletişimi güçlendirmek mümkün tabii ki de bir anda bütün arkadaşlarınızla iletişime geçmek hem mantıksız hem de zor olur. Bu hafta eski arkadaşlarınızdan 3 kişi ile iletişime geçerek başlayabilirsiniz. Sosyal medyayı etkin bir biçimde kullanarak uzun zamandır konuşmadığınız arkadaşlarınızla konuşabilir eskiden olduğunuz gibi samimi olmak için bir adım atabilirsiniz.

cup-2884058_1280

 

Zaten elinizde olan bağlantıları kullanın

Arkadaşlarınız ile iletişimi arttırarak networkünüzü güçlendirebilirsiniz. Şu zamana kadar kurduğunuz arkadaşlıklar ile bir network inşa edebilirsiniz. Network sadece birinci dereceden tanıdığınız insanlar değildir; çünkü arkadaşlarınızla çalıştığınız alanla ilgili çalışan birileri olup olmadığını sorduğunuzda birkaç olumlu yanıt alacağınızdan eminim. İyi şanslar.

Özgün İçerik: Ahmet Sait Ayhan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.