Öğrenci Kariyeri Banner

Kaybolan Denizaltıyla İlgili Kritik Gelişme!

Kaybolan Denizaltıyla İlgili Kritik Gelişme!

24 saatten daha uzun zamandır kayıp olan denizaltıyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. ABD Sahil Güvenlik Birimi, Kanada ordusuna bağlı ekiplerin suyun altından sesler duyduğunu açıkladı.

ABD Sahil Güvenlik Birimi, Kanada ordusuna bağlı ekiplerin, Titanik’in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama çalışmalarında suyun altından sesler duyduğunu bildirdi. Titanik’i turistlere göstermek için dalış yapan turist denizaltısından uzun süre haber alınamıyor.

28 Saatlik Oksijen Kaldı!

Enkaza, kişi başı 250 bin dolara sefer düzenleyen tur şirketi OceanGate, turistleri ve mürettabatı güvenli bir şekilde geri getirmek için tüm olanakları araştırdıklarını açıklamıştı. ABD Sahil Güvenlik Birimi’nin Twitter hesabındaki paylaşımda, Kuzey Atlantik’te kaybolan denizaltıda beş kişinin olduğu belirtildi.

6,4 metre uzunluğundaki denizaltıya irtibatın dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesildiği belirtilen açıklamada, son sinyalin pazar sabahı alındığı ve denizaltının 24 saatten daha uzun zamandır kayıp olduğu bildirilmişti.

Gelen son habere göre, kaybolan denizaltıyı arama çalışmalarında suyun altından sesler duyduğu açıklandı. Seslerin denizaltıya ait olup olmadığı henüz kesinleşmezken, söz konusu seslerin 30 dakika aralıklarla duyulduğu ve bölgedeki aramalarda henüz olumlu sonuç alınamadığı aktarıldı. 

Ayrıca ABD Sahil Güvenliği, 5 kişinin bulunduğu denizaltıda 28 saatlik oksijen kaldığı bilgisini paylaştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.