Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyer Değişikliği Yapıp Başarılı Olan 7 Kişi

Kariyer Değişikliği Yapıp Başarılı Olan 7 Kişi

Mesai saatleri içinde ben burada ne yapıyorum diye düşündünüz mü? Ya da bir öğrenciyseniz benim bu bölümde ne işim var dediniz mi? Birçok insan daha kendini tanıyamadan kariyeri hakkında bazı kararlar almak zorunda kalabilmekte. Bazen yanlış bir yola girseniz de bu yoldan vazgeçmek o kadar da kolay olamayabiliyor. Belki de birçok insanın hayalini süsleyen bir kariyeriniz var. Ama siz mutlu değilseniz ve aidiyet hissetmiyorsanız bunların hiçbiri önemli olmuyor. Siz de artık kariyer konusunda bir şeyleri değiştirmek için çok geç kaldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Fakat ilerleyen yaşına rağmen kariyerini değiştiren insan sayısı hiç de az değil.

1) Jeff Bezos

Küçük yaşlardan beri bilgisayarlara ilgisi olan Bezos, Princeton Üniversitesi’nde Elektrik ve Bilgisayar Bilimi Mühendisliği eğitimi gördü. Mezun olduktan sonra bir süre borsanın merkezi Wall Street’te çalıştı. Bunun ardından finans bir şirket olan DE Shaw’ın başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Bol kazançlı işine rağmen DE Shaw’dan istifa edip Amazon’u kurdu ve önlenemez yükselişi başladı. Jeff Bezos, şu an dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor ve sevdiği işi yapıyor.

 

2) Vera Wang

Günümüzün en iyi modacılarından biri olan Vera Wang bunun öncesinde Vogue’de yaklaşık 17 yıl editör olarak çalışmıştı. Kendi düğünü için kendi gelinliğini tasarladıktan sonra markasını kurmaya karar verdi. Bu kararı alıp istifa ettiğinde 40 yaşındaydı. Şu an dünyadaki birçok ünlünün gelinliği Vera Wang imzası taşıyor.

 

3) Harland David Sanders

Uzun yıllar pek çok farklı işte çalışan Sanders, başarısızlıkları yüzünden intihar etmeyi bile düşündü. 60’lı yaşlarda emekliye ayrılan Sanders yıllarca mutlu olmadığı işleri yaptığı için kendini mutsuz ve çaresiz hissediyordu.  Daha sonra bir konuda yetenekli olduğunu hatırladı. Yemek yapmak. 62 yaşında ilk KFC restoranını açtı ve 73 yaşındayken 16.2 milyon dolarlık bir mirasa ulaştı. Harland David Sanders; sevdiğiniz işi yapmanın yaşı olmadığını gösteren en güzel örneklerden biridir.

 

4) Julia Child

Dünyanın en ünlü şeflerinden biri olan Julia Child, ilk yemek kitabını yazdığında elli yaşındaydı. Daha öncesinde medya ve reklamcılık gibi alanlarda çalışıyordu.

 

5) Terry Crews

Brooklyn Nine-Nine adlı komedi dizisinin başarılı oyuncusu Crews, 90’lı yıllarda çeşitli amerikan futbolu takımlarında savunma oyuncusu olarak hayatını sürdürüyordu.

 

6) Dwayne Johnson

Dwayne Johnson hayatında iki kere kariyer değişikliği yaptı. Önceleri Kanada futbol liginde bir savunma oyuncusuydu. Daha sonra yıllarca profesyonel olarak güreşçilik yaptı. Şimdi ise dünyanın en çok kazanan aktörlerinden biri.

 

7) Arnold Schwarzenegger

20’li yaşlarında vücut geliştirmede dünya şampiyonu oldu. 30’lu yıllarda oyunculuğa adım attı ve sayısız ödüller aldı. 2003’te California valisi olduğunda 56 yaşındaydı.

 

Mutlu olduğunuz işler yaptığınız ve keyif aldığınız bir hayat yaşamanız dileğiyle.

 

Özgün İçerik

 


Serap GÜREL

Yıldız Teknik Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.