Öğrenci Kariyeri Banner

Kara Deliğin Adı "Chris Cornell" Olsun

Kara Deliğin Adı "Chris Cornell" Olsun
İlk gerçek kara delik görüntüsünün geçtiğimiz haftalarda günü ortaya çıkmasının ardından rock grubu Soundgarden'ın solisti Chris Cornell'in adının kara deliğe verilmesi için bir imza kampanyası başladı. Cornell'in isminin öne sürülmesini sağlayan şarkı "Black Hole Sun".

18 Nisan itibariyle kampanya, 47.086 imzayı toplamış bulunuyor. Cornell'in hayranları ne kadar çabalasa da kara delik, Powehi olarak anılıyor. Powehi, Hawaiian dilinde "bitmemiş karanlık yaratılışın kaynağı" anlamına geliyor. Projeye dahil olan gök bilimcilerin bir Hawaii'li profesörden projeyi isimlendirmek için yardım istediği iddia ediliyor. Bunun nedeni, fotoğrafı oluşturmakta kullanılan teleskopların sekizinden ikisinin Hawaii'de bulunması.İmza kampanyasını başlatan Giuliana Jarrin, "NASA'ya, Event Horizon Telescope Collaboration'a ve bu keşifte yer alan tüm gök bilimcilere ve bilim insanlarına bu kara deliğe Chris Cornell'in adını vermelerini istiyorum diyor" ve şöyle devam ediyor:"Chris Cornell'in hayatını ve müziğe olan katkısını onurlandırmanın gerçeküstü ve şaşırtıcı bir yolu olurdu." Hayatının önemli bölümünde depresyon sorunuyla karşı karşıya kalan Cornell, 18 Mayıs 2017'de verdiği bir konserin ardından kendini asarak 52 yaşında yaşamına son vermişti.

chris cornell2

Sadece Soundgarden'dan ibaret olmayan sanatçı, Temple of the Dog  ve Audioslave'in de solistliğini yaptı. "Black Hole Sun" Soundgarden'ın 4. albümününde yer aldı ve 1995 yılında "En İyi Rock Performans" kategorisinde Grammy ödülüne layık görüldü. 26 hafta Bilboard'un  rock kategorisinde 1. sırada yer aldı. Aşağıdaki fotoğraflar kara deliğin kaydedilmiş görüntüsü ve Soundgarden'ın albüm kapağının ilginç benzerliğini gözler önüne seriyor. Bu ismi duymamış insanlara bu şarkıyı ve Audioslave grbundayken Cornell'in yazmış olduğu Like a Stone adlı parçayı dinlemelerini tavsiye ediyorum.

blackholesun

Kaynak 1

Kaynak 2

Özel İçerik: Batuhan Mano

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.