Öğrenci Kariyeri Banner

Kansere Karşı Etkili Bir Tedavi Yöntemi Bulunmuş Olabilir!

Kansere Karşı Etkili Bir Tedavi Yöntemi Bulunmuş Olabilir!

Yeni bir kanser deneyi, deneye katılan araştırmacılar tarafından da şaşırtıcı ve sevindirici bir şekilde sonuçlandı. Rektum kanseri olan hastalarla gerçekleştirilen deney, tüm hastaların iyileşmesiyle sonuçlandı.

Endoskopi, fizik muayene gibi aşamalarla saptanamayan kanserin deneye katılan tüm hastalarda kaybolduğu fark edildi.

Deney şimdilik 18 kişiyle gerçekleştirildiği için bir sonraki süreçte daha büyük bir grupla tekrar gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kanser Tedavisi İçin Önemli Bir Gelişme

Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi görevlilerinden Dr. Luis A. Diaz Jr. tarihte bu sonuca ulaşılan başka hiçbir deneyin gerçekleşmediğine değinirken, bu deneyin kanser tedavisi için önemli bir yapı taşı niteliği taşıdığını belirtti.

Rektum kanseri hastalarının kemoterapi, radyasyon dolaylı tedavi yöntemleri vb. birçok tedavi süreçlerinden geçerek zorlu süreçler atlatmaları gerekecekti. Bu deneye girerken tıpkı deneyi gerçekleştiren uzmanlar gibi hastalar da deneyin başarıyla sonuçlanacağını beklemiyordu.

Hiçbir Hastada Yan Etki Görülmedi!

Bir önemli nokta da deneye katılan hastaların hiçbirinde herhangi bir yan etki gözlemlenmemesi yönünde. Normalde kanser hastaları bu tarz tedavi amaçlı ilaçlara ters tepki verebiliyorlar ancak bu deneyin sonucunda deneye katılan 18 hastada da herhangi bir yan etki görülmedi.

Rektum kanseri araştırması 2017 yılından bu yana Dr. Luis A. Diaz Jr. önderliğinde ilaç üreticisi Merck'in finanse etmesiyle birlikte geliştiriliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.