Öğrenci Kariyeri Banner

Kadın Girişimcilere Destek Veren 5 Kuruluş

Kadın Girişimcilere Destek Veren 5 Kuruluş

Son yıllarda ülkemizde artan kadın girişimci destekleri, 2020 yılında da sektör fark etmeksizin devam etmektedir. Girişimcilikte ilk yapılması gerekenler istemek, planlamak, düşünmek ve uygulamak şeklinde olsa da özellikle işin bir de maddi boyutu bulunmaktadır. Eğer iş fikriniz varsa maddi olarak destek arıyorsanız, kadın girişimcilere destek sağlayan kuruluşları sizler için derledik.

KOSGEB, devlet tarafından görevlendirilmiş bir oluşum olup girişimcileri finansal açıdan destekleme amacına sahiptir. Girişimcilere her alanda destek veren KOSGEB için öncelikle bir başvuruda bulunmak gerekiyor. Sahip olduğunuz fikir uzun yıllar aktiflik gösterecek bir fikir ise KOSGEB tarafından hibe ya da faizsiz kredi şeklinde finanse edilmektedir. Kadın girişimcilere destek veren kuruluşlar arasında KOSGEB ilk sırada yer almaktadır.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bulundukları iller içerisinde yer alan kadın girişimcilere hem finansal açıdan hem de çeşitli eğitimler aracılığı ile destek veriyor. Aynı şehir içerisinde bulunan kadın girişimcilerin bir araya geldiği eğitimler sayesinde sosyal ağ güçlendirilebilir, farklı sektörlerde yer alan kadın girişimcilerden destek, öneri ve tavsiye alabilirsiniz.

 

 

Ülkemizdeki kadın girişimcilerini desteklemek amacıyla 37 kadın tarafından 2002 yılının Eylül ayında kurulan Kadın Girişimciler Derneği, herhangi bir kâr amacı gütmeyen ve iş kurmak isteyen kadınlara destek sağlayan bir sivil toplum örgütüdür. Kadın girişimcilerin güçlenmesi için eğitim, rehberlik ve mentörlük desteği vermekte. Aynı zamanda 2007 yılından beri“Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması” düzenliyorlar. Yarışmanın amacı ise Türkiye’deki kadın girişimci oranının gelişmiş ülkelerdeki kadın girişimci oranlarına yükselmesini sağlamak.

 

Kendi işini kurmak isteyen ve bankadan kredi alamayan girişimci kadınlar için finansal hizmet sağlayan bir kuruluş olarak karşımıza çıkıyor. Tek şartları ise 5 kişiden oluşan bir ekip kurmanız ve 3 gün süren eğitime katılmanız.

 

Kadın Girişimciler Derneği ile benzer bir görev üstlenen Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, kadın girişicilere destek vermeye devam etmektedir. Ayrıca girişimci olmak isteyen kadınlara sadece yatırım desteği verilmemekte, bunun yanı sıra eğitim, danışmanlık ve pazarlama konusunda da destek olunmaktadır. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı bünyesi altında yapılan İş Geliştirme Desteği ile ilk olarak kadın girişimcilere eğitimler verilir, daha sonra da özellikle kooperatif çatısı altında üretim yapabilecekleri ürünler hakkında bilgilendirmeler sağlanır. Hemen hemen kadınların yapabileceği her sektöre yönelik destekler vakıf tarafından başvuru yapan girişimcilere verilmektedir.


Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.