Öğrenci Kariyeri Banner

Japonya'da Okuyan Bir Öğrencinin Günlük Hayatı (Video)

Japonya'da Okuyan Bir Öğrencinin Günlük Hayatı (Video)

Dünyanın eğitim ve teknoloji alanında en önde gelen ülkelerinden biri olan Japonya'da okuyan bir üniversite öğrencisinin; okurken yaşadığı hayatı, okul içerisindeki farkları ve dikkat çekici pek çok detayın yer aldığı bir video. Bu noktada Japon eğitim sistemi ile Türk eğitim sistemi arasındaki farklar başta olmak üzere pek çok yoruma dayalı konuyu değerlendirmek sizlere kalmış. Her konuda olduğu gibi bu noktada da iki tarafın da kendine has iyi ve kötü yanları bulunuyor.

Japon Eğitim Sisteminin Başlıca Özellikleri

Eğitim sisteminin özelliklerini sizlerle paylaşmadan önce önemli detayları kendiniz yakalamanız için videoyu sizlerle baş başa bırakıyoruz.

Video içinde dikkat çeken bazı detaylar;

Devamsızlık ve Geçme Notlarının Bölümlere Göre Değişmesi

Tıpkı bizim sistemimizde de olduğu gibi bölüme ve fakülteye göre devamsızlık ve geçme notları değişiklik gösterebiliyor.

Devamsızlık ve Geçme Notlarının Bölümlere Göre Değişmesi

Kampüs İçi Araç Kullanım Oranının Tahminen %5 Olması

Tamamen araçlarla dolu olduğu için bazı noktalarını göremediğimiz kampüslerin aksine Japonya'da üniversitelerin çoğunda yeşillik ve insanlar önplandadır.

Kampüs İçi Araç Kullanım Oranının Tahminen %5 Olması

Öğrencilerin Geçme Notu Hesaplayamaması İçin Notların Gizlenmesi

Tüm üniversitelerde böyle midir bilmiyoruz ama Japonya'da öğrencilerin geçmeye değil de en iyisi için çalışmalarına yönelik bir sistem mevcut..

Öğrencilerin Geçme Notu Hesaplayamaması İçin Notların Gizlenmesi

Üniversitelerdeki Ulaşılabilir Yemek Fiyatları

Aslında bu yazıyı hazırlama sebebimiz "Türkiye ve Japonya Eğitim Sistemi Karşılaştırması" konusunda araştırma yapmamızı isteyen pek çok kişinin olmasıydı. Bu sebeple bu konu üzerine biraz daha duracağız. Japonya'da yemek fiyatlarının ortalama 5 doların altında kaldığı ve herkes için ulaşılabilir olduğu söylenmekte. Türkiye'deki devlet üniversitelerine bakıldığında da benzeri bir durum mevcut.

Üniversitelerdeki Ulaşılabilir Yemek Fiyatları

Japon Eğitim Sistemi Hakkında Merak Edilen Diğer Konular;

Japonya'da Eğitim Kaç Yaşında Başlar?

Japonya'da öğrenciler 3 yaşından itibaren kreş tipi okul öncesi kurumlara başlayabilirler. Tam anlamıyla eğitime başlama yaşı ise altıdır. Dokuz yıllık zorunlu eğitimin altısı ilkokul, üçü ise ortaokuldur.

Japonya’da Üniversite Okumak İçin Neler Gerekir?

Tam olarak konumuz bu olmasa da yurt dışında okuma konulu epey bir içeriğimiz bulunmaktadır. Yurt dışında okumak özellikle yüksek lisans dönemleri için tercih edildiğinden Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak İçin Gerekenler isimli yazımıza göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.