Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak İçin Gerekenler

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak İçin Gerekenler

Yurt dışında yüksek lisans eğitimi son yıllarda ülke gündeminde en çok ilgi çeken konuların arasında yer almaktadır. 

Yurt dışı master programları, son yıllarda daha fazla Türk öğrenci tarafından tercih edilmeye başlamıştır. Yüksek lisansı, iş hayatına başlamadan önce kariyerlerinde önemli bir unsur olarak görmektedirler. Bu programı tercih etmelerinin sebebi, yurt dışında uzun süre yaşayarak, staj ve iş imkanlarının bulunmasıdır.

Yurt Dışında Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

Yurt Dışında Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

Yurt dışında yüksek lisans başvuru şartları ve tarihleri her ülkeye göre farklılık göstermektedir. Bunun için okullarla iletişime geçip bilgi sahibi olabilirsiniz. Bazı Avrupa ülkeleri AB vatandaşı olmayan öğrenciler zorlu bir aşamadan geçtiği gözlenmektedir. İngiltere'de ise UCAS adı verilen başvuru sistemi geçerlidir. Amerika'da Common Applications başvuru sisteminin yanı sıra okullara direkt başvuru da yapabilirsiniz. Her okul farklı dönemde başvurularını açmaktadır. Bazı üniversiteler yarıyılda başvurularını alırken bazıları ise bahar dönemi başvurularını başlatır. 

Kabul edildiğiniz takdirde büyükelçiliklere ya da konsolosluklara gerekli belgeler ile giderek ön başvurunuzu başlatabilirsiniz. 

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak İçin Ne Gereklidir?

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak İçin Ne Gereklidir?

  • Pasaport fotokopisi
  • Lisans diploması ve transkripti
  • En az 2.20 not ortalaması 
  • 3 adet akademik referans 
  • Niyet Mektubu 
  • CV
  • İş yeri referans mektubu
  • Yurt dışında yüksek lisans yapabilmek için IELTS, PTE ya da TOEFL gibi sınavlardan üniversitenin istediği dil puanını almış olmalısınız. (Erasmus yapmış veya ingilizce hazırlık okuduysanız bu belgelere gerek yoktur.)

Yurt Dışında Yüksek Lisans Fiyatları 

Yurt Dışında Yüksek Lisans Fiyatları 

Avrupa'da en çok tercih edilen ülkelerin aylık olarak harcamaları ve yıllık okul maliyetleri belirtilmiştir. 

Yurt Dışında Yüksek Lisans Fiyatları 

Diğer yandan ABD, İngiltere, Kanada ve İrlanda gibi merak edilen diğer ülkelerinde aylık ve yıllık maliyetleri ortalama fiyatlarıyla tablo şeklinde gösterilmektedir. 

Yurt Dışında Neden Yüksek Lisans Yapmalıyız? 

Yurt dışı eğitim programları ülkemizden daha farklı işleyiş tarzında olduğundan dolayı, çalışma ortamındaki farkılılıklar, laboratuvar ve araştırma alanlarınız daha kapsamlı olduğundan dolayı sizi değişik bir dünyaya taşıyacaktır. Bulunduğunuz konum itibariyle size ufkunuzu geliştirmek açısından bir fırsat sağlar. CV'ni uluslararası platforma taşıyarak iş dünyasında farkınızı ortaya koyar. Farklı kültürden insanlar tanıyıp arkadaş çevrenizi ve vizyonunuzu genişletebilirsiniz. 

Tabloların kaynağı: https://www.elt.com.tr/yurtdisinda-yuksek-lisans/yurtdisinda-yuksek-lisans-maliyetleri.asp


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.