Öğrenci Kariyeri Banner

İzmir'de Gezebileceğiniz Birkaç Müze

İzmir'de Gezebileceğiniz Birkaç Müze

1) Mask Müzesi

Müjdat Gezen, Ertuğrul Özkök, Hıfzı Topuz, Sunay Akın gibi isimlerin bağışlarıyla zenginleşen müzede 300’den fazla mask sergileniyor Burası dünyanın çeşitli yerlerinden toplanan maskelerin sergilendiği bir müze. Müze, eski bir Rum evinin restore edilmesiyle ortaya çıkarılmış. Küçük gibi duran evin içinde birçok oda bulunmakta ve odaların her biri onlarca maskeyi barındırıyor.

İzmir Mask Müzesi’nde birbirinden güzel etnik maskelerle karşılaşabilirsiniz. Avustralya’da kullanılan Aborjin maskelerinden, Afrika’da kullanılmış kabile maskelerine kadar bol çeşitli maskelerin yer aldığı bir müze.

Ziyaret Günleri, Saatleri ve Ücret: Müze Pazar ve Pazartesi günü hariç diğer dünler 09:00 – 17:00 arası hizmet vermektedir. Giriş ücretsizdir.

Nasıl Gidilir?

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden 1448. Sokak’a girin, barların arasından sıyrıldığınızda Mask Müzesi girişini görürsünüz.  Cumhuriyet Bulvarı üzerinden de 1448. Sokağa girerek ulaşmanız da mümkün.

ADRES: Alsancak, 1448. Cumbalı Sk No:22, 35220 Konak/İzmir

 

2) İnciraltı Deniz Müzesi

İzmir Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı Deniz Müzesi'ni gezerken denizcilikle ilgili bilinmeyen birçok soruya cevap buluyor, denizde yaşamın zorluklarına tanık oluyor ve Türk denizciliğinin geçmişine doğru uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

Binlerce yıllık tarihi ile doğal bir müze görünümünde olan İzmir, kültürel ve sosyal faaliyetlere olan yaklaşımıyla birbirinden farklı çok sayıda müzeye de ev sahipliği yapıyor. Denizciliği tanıtma, sevdirme ve yaygınlaştırma amacıyla hayata geçirilen İnciraltı Deniz Müzesi de bunlardan biri. Görev sürelerini tamamlayarak hizmet dışına ayrılan Türk Donanmasının yüzer, dalar ve uçar unsurları, bu amaç doğrultusunda İnciraltı'nda bulunan Deniz Müze’sinde sergileniyor. Müze gemiler ayrıca, çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda Türk denizcilik tarihinin geçmişten günümüze olan yolcuğunu çeşitli objeler ve belgelerle anlatarak gözler önüne seriyor. Tarihin aydınlatılmasına, bilimsel araştırmalar yapılmasına ve sahip olunan askeri kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılmasına katkılar sağlıyor.

Ziyaret Günleri, Saatleri ve Ücret: İnciraltı Deniz Müzesi, Pazartesi dışında Hafta içi; 09:00-17:00, hafta sonu 09:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti, yetişkinler için 7,5 TL, öğrenci ve çocuklar için ücretsizdir.

Burada Fotoğraf Çekim Ücreti: 15 TL, Video Çekim Ücreti: 30 TL, Sesli Rehber Ücreti: 18,7 TL (Türkçe, Almanca, Japonca, İngilizce, İspanyolca, Arapça)

Nasıl Gidilir?

Bu müzeyi ziyaret etmek isteyenler Konak Meydanında Metro ile Fahrettin Altay Son durağında inip buradan 311-480-486 Numaralı belediye otobüsleri ile gidebilirler. Karşıyaka’dan gelenler için ise Bostanlı Vapur İskelesinde binerek Üçkuyular Vapur İskelesinde inip 480-486 numaralı belediye otobüsleri ile müzeye ulaşabilirsiniz.

ADRES: Deniz Müzesi, İnciraltı, Başak Sk. 35330 Balçova /İzmir

 

3) Key Museum (Otomobil Müzesi)

İzmir’ in Torbalı ilçesinde bulunan Key Museum Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesidir. 6 Mayıs 2015 yılında açılmıştır. Hem ulusal hem de uluslararası klasik otomobil tutkunlarını buluşturan bir müze. Key Museum’un çıkış noktası Özgörkey ailesinin sahip olduğu mükemmel araba koleksiyonu. Bu özel koleksiyonu bir araya getirmek için kötü durumdaki klasik arabaları toplayıp bir araya getiren ve otomobil severlerin beğenisine sunan aile, İzmir sakinleri ve otomobil tutkunlarından tam not almıştır.

E. Özgörkey Grubu’na ait tesis içerisinde 7 bin metrekarelik kapalı alanda, 1800’lerin sonundan 2011 yılına dek uzanan koleksiyonun, bünyesinde MINI, BMW, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markalarının da bulunduğu toplamda 130 otomobil, 40 motosiklet ve 2 bin 550 model amblemi ile 3000 adet maket otomobil, otomobil temalı eşarp koleksiyonu , maskotlar, traktörler 1950’li yıllara ait Shell benzin istasyonu, 1900’lü yılların başından 1960’lara kadar gelen benzin pompaları ve aksesuarlarını  yılların emek ve gayreti ile titizlik ile bir araya getirilmiş.

Koleksiyonun en dikkat çekici parçalarından olan, 1966 yılında çekilen Batman filmindeki “Batmobile” ve “Batcycle” da Key Museum da yerini almış bir vaziyette otomobil tutkunlarının ziyaretlerini bekliyor.

Ziyaret Günleri, Saatleri ve Ücret: Key Museum, Pazartesi ve Salı günleri kapalı. Haftanın diğer günleri ise 10:00 – 17:00 arası hizmet vermekte. Giriş ücretleri Öğrenci ve 65 yaş üstü: 20 TL tam bilet fiyatı: 30 TL dir.

Nasıl Gidilir?

Müze, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 30 km uzaklıkta, İzmir merkezden ise 30-35 dakikada ulaşılabilmek mümkündür. İzmir/Torbalı sanayi bölgesinde yer alan, fabrika görünümlü bu güzel koleksiyona en kolay ulaşım yöntemi özel araç ya da taksidir.

ADRES:

Çapak Mahallesi, Özgörkey Caddesi, No:5 35860 Torbalı /İzmir

Özgün İçerik


Hülya Yavuz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Hülya Yavuz..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.