Öğrenci Kariyeri Banner

İTÜ, Enkaz Altında Kalan Vatandaşlar İçin İnternetsiz Uygulama Geliştirdi!

İTÜ, Enkaz Altında Kalan Vatandaşlar İçin İnternetsiz Uygulama Geliştirdi!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), enkaz altında kalan vatandaşlar için internet bağlantısı gerektirmeyen enkaz dinleme uygulaması geliştirdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve toplam 10 şehrimizin etkilendiği 7.6 ve 7.7 depremlerinin etkileri devam ediyor. Birçok insanın enkaz altında kalmasıyla birlikte, vatandaşlar da ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bugün yapılan duyuruyla İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nden deprem için bir uygulama geliştirildiği haberi geldi.

İnternet Bağlantısız Enkaz Dinleme Uygulaması Geliştirildi!

İTÜ, deprem bölgesinde enkaz altında kalan depremzedelerin sesini ayrıştırabilmek için yeni bir uygulama geliştirdi. İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışma sonucu, indirmeye ve internet bağlantısına gerek duyulmayan bir web sitesinde enkaz dinleme uygulaması yapıldı. Bu uygulama, frekans ayarı yapılarak insan sesini dış seslerden ayırt edebiliyor ve yapılan kayıtlar cihazınızda kayıtlı tutuluyor.

Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’nın derinden etkilendiği deprem sonucunda enkaz altında kalan depremzedeler için bu uygulama oldukça önemli. Ancak uygulama şimdilik bazı iOS cihazlarda kullanılamıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.