Öğrenci Kariyeri Banner

İşte Tesla'nın Yeni Projesi!

İşte Tesla'nın Yeni Projesi!

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk, Tesla'nın ileride süper verimli ev tipi HVAC üreteceğini söyledi. Tesla, geçtiğimiz yıllarda Model X ve Model S araçları için HEPA filtrelerini tanıtmıştı.

Elon Musk, daha önce yüksek verimli HEPA hava filtrelemesi sayesinde felaket koşullarında bile otomobilin içinde mükemmel hava kalitesi sağlamak üzere tasarlanmış Tesla’nın “Biyolojik Silah Savunma Modu“nu lanse etmişti. Şimdi ise, bir tweete verdiği yanıtta HEPA filtrelerini kullanarak verimli HVAC (Isıtma, Soğutma, Havalandırma) sistemleriyle evlerde de benzer bir hava filtrelemesi sağlayacaklarını söyledi.

Otomobil üreticisi Tesla, SolarCity’yi satın almasının ardından güneş paneli, ev enerjisi ve elektrik üretiminde de bulunuyor. Henüz ev inşasının veya altyapının diğer bölümlerine girmek için herhangi bir hamle yapmamış gibi görünse de, HVAC sistemleri aslında bir evin genel enerji tüketiminin önemli bir bölümünü temsil ettiğinden, Tesla için mantıklı bir genişleme olabilir. Evde HVAC verimliliğini artırmak, Tesla’nın diğer ev enerjisi ürünlerini tüketiciler için daha çekici hale getirecektir.

Şirketin HEPA filtrelemesine gelince, şakacı ismine rağmen Tesla, Biyolojik Silah Savunma Modunu aslında çok ciddiye alıyor. 2016’daki bir blog gönderisinde, “standart otomotiv filtrelerinden on kat daha verimli” bir HEPA filtresi iddialarını desteklemek için verileri test etmenin yanı sıra sistemin tasarımına neyin girdiği ayrıntılı olarak açıklanmıştı. Ayrıca gönderide yoğun saatlerde Kaliforniya otoyolları, bataklıklar, Kaliforniya Merkez Vadisi’ndeki inek otlakları ve Çin’deki büyük şehirler gibi Tesla’nın üstesinden gelmek istediği problemler yer alıyordu.

KAYNAK


Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.