Öğrenci Kariyeri Banner

İşte Amerika'nın En Çok Kazanan CEO'ları! CEO Maaşı Ne Kadar?

İşte Amerika'nın En Çok Kazanan CEO'ları! CEO Maaşı Ne Kadar?

Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok kazanan şirket yöneticileri belli oldu. Bloomberg’ün 2019 yılında en çok kazanan CEO’ları sıraladığı listesinde zirvede Elon Musk yer aldı. Onu Tim Cook takip etti.
Şirket yöneticilerinin oldukça ciddi maaşlar aldığı ve genellikle de bazı ek kazançlara sahip oldukları biliniyor. Bloomberg de yıllardır ABD menşeli firmaların CEO’larının kazançlarını bir liste halinde yayınlıyor. 

2019 yılının maaş indeksinde geçen yılın en çok kazanan CEO’ları belli oldu. Listede en yakın rakibini neredeyse dörde katlayan Elon Musk yer aldı. Onu Apple CEO’su Tim Cook ve Charter Communications CEO’su Tom Rutledge takip etti.

Elon Musk zirveyi kaptı 

Listenin en tepesinde dünyaca ünlü girişimci Elon Musk yer aldı. Tesla hakkındaki açıklamaları ve SpaceX çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Musk, 2019 yılında tam 595,3 milyon dolar ödeme aldı. Cook’un kazancı ise 133,7 milyon doları buldu. Rutledge ise 117 milyon dolara yakın bir kazanç elde etti. 

Öte yandan Tim Cook yalnızca maaş almıyor. Apple CEO’su ayrıca çeşitli hisse opsiyonlarından ve bonuslardan da faydalanıyor. Bloomberg bu ek gelirleri genel maaş hesaplamalarına dahil etmediği için Cook ile Musk arasındaki fark bu kadar büyük çıkıyor. 

Teknoloji CEO’ları zirvede 
Genel olarak para konusunda gerekli kötü olarak görülen finansal şirketlerin yöneticilerinin yüksek bonuslar elde etmeleri beklenir. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki maaşlara baktığımızda ise listenin üst sıralarında teknoloji şirketlerinin CEO’ları yer alıyor. 

Listenin ilk 10 sırasında yer alan isimler ise şöyle oldu: 

Elon Musk (Tesla Inc) 
Tim Cook (Apple) 
Tom Rutledge (Charter Communications) 
Joseph Ianniello (ViacomCBS) 
Sumit Singh (Chewy) 
Jonathan Gray (Blackstone Group) 
Robert Swan (Intel) 
Sundar Pichai (Alphabet) 
Satya Nadella (Microsoft) 
Douglas Ingram (Sarepta Therapeutics) 
Herhangi bir insanın bu kadar yüksek maaş almayı hak edip etmediği başka bir tartışma konusu olsa da firmaların elde ettiği kazançları da göz önüne aldığımızda bu rakamlar, en azından şirketler açısından o kadar da şaşırtıcı olmuyor. 

Kaynak


Burak Aktas

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Burak Aktas..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.