Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Faaliyet İzni Kaldırıldı

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Faaliyet İzni Kaldırıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversite tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı. Kararla ilgili YÖK’ten yapılan açıklamada öğrenciler için gerekli tüm tedbirlerin alınacağı açıklandı. YÖK’ün vakit kaybetmeden Genel Kurulu toplayarak öğrencilerin durumuna ilişkin bir karar alacağı belirtildi.

YÖK'ten Açıklama
YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“YÖK’ün 25 Haziran tarihli Genel Kurul toplantısında, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’nin İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ilişkin ‘Gelir açığını karşılama kabiliyetinin bulunmadığı, personel maaşlarının ödenemediği, faaliyetin geçici olarak durdurulması sürecinin uzamasının öğrenci, akademik, idari personel ile kamu ve özel hizmet sağlayıcılarının mağduriyetini artıracağına ve eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğine’ dair tespitleri değerlendirildi. Bu tespitler YÖK tarafından onanarak, Cumhurbaşkanlığı makamına arz edildi ve söz konusu üniversitenin faaliyet izni, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırıldı.

Öğrenciler İçin Tedbirler Alınacak
Bilinmelidir ki öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi önceliğimizdir. Bu hususta öğrencilerimizin, eğitim ve öğretimlerine dün olduğu gibi bundan sonra da en uygun şartlarda devam etmeleri için gerekli her türlü tedbirin vakit geçirmeksizin alınacağını bilmelerini isteriz. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için azami hassasiyetin gösterileceği hususu başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna duyurulur.”

Marmara Üniversitesi de Açıklama Yaptı
Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanması ve YÖK’ün açıklamasının ardından bir açıklama da Marmara Üniversitesi’nden geldi. Marmara Üniversitesi’nin, faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinin mağdur olmaması için garantör üniversite olarak gerekli çalışmaları devam sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Öğrencilerimizin mağdur olmaması için garantör üniversite olarak gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. YÖK’ün belirleyeceği usul ve esaslar, uygulamalar için yapacağı yönlendirmeler, alacağı tedbirler ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye yönelik talimatları doğrultusunda çalışmalarımız birkaç gün içerisinde tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Kaynak


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.