Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul, Mart Ayında En Çok Neyi Konuştu?

İstanbul, Mart Ayında En Çok Neyi Konuştu?

İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul Barometresi araştırmasının Mart ayı raporunu yayınladı. İstanbulluların Mart ayında evde en çok konuştuğu, 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremleri oldu.

Araştırma kapsamında katılımcılara Mart ayında evde en çok ne konuşulduğu soruldu. Katılımcıların yüzde 40’ı Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli depremlerin, yüzde 35,2’si ekonomik sorunların, yüzde 12,8’i ise 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin konuşulduğunu söyledi. Araştırmaya katılanların yüzde 35,5'i ise olası İstanbul depremini konuştuklarını belirtti.

Deprem ve Ekonomik Sorunlar Yaşam Memnuniyetini Düşürdü

Kredi kartı kullananların yüzde 49,5’i aylık kredi kartı borcunun tamamını, yüzde 32,7’si ise borçlarının asgari tutarını ödeyebildiğini ifade etti. Yüzde 6,8’i asgari tutar ile borcun tamamı arasında bir miktarda, yüzde 5,1’i asgariden az miktarda ödeme yapabildiğini dile getirirken, yüzde 5,9’u ise kredi kartı borcunu hiç ödeyemediğini söyledi.

Mart ayında katılımcıların yüzde 22,2’si bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 14,4’ü rahat bir şekilde geçinemediğini, yüzde 44,1’i çok zor geçinebildiğini, yüzde 19,2’si ise geçinebildiğini ve kenara da para koyabildiğini belirtti.

Katılımcılara aynı zamanda Mart ayındaki duygu halleri de soruldu ve 10 üzerinden değerlendirmeleri talep edildi. İstanbulluların ortalama stres seviyesi 7,3 olarak ölçülürken kaygı seviyesi 6,9 olarak belirlendi.

Katılımcıların 10 üzerinden değerlendirmeleri istenen Mart ayındaki yaşam memnuniyeti seviyesi 5 olarak belirlenirken mutluluk seviyesi 4,7 olarak ölçüldü.

Yaşam memnuniyetinin düşük olduğunu söyleyen katılımcıların yüzde 63,9’u ekonomik sorunlar, yüzde 21,8’i ise deprem nedeniyle yaşam memnuniyetinin düştüğünü ifade etti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.