Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Yaşamanın Maliyeti Belli Oldu!

İstanbul'da Yaşamanın Maliyeti Belli Oldu!

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti 31 bin 788 lira olarak açıklandı. Fiyatları incelenen ürünler arasında en fazla artışın yüzde 20 ile et ve kuşbaşı fiyatlarında yaşandığı ortaya çıktı.

İstanbul Planlama Ajansı tarafından gerçekleştirilen “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasına göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 86,14 yükseldi. İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti ise 31 bin 788 lira olarak hesaplandı. Fiyatları incelenen ürünler arasında en fazla artışın yüzde 20 ile et ve kuşbaşı fiyatlarında yaşandığı ortaya çıktı.

12 Ayda Yüzde 86 Yükseldi!

Mart ayı değişim oranlarına göre İstanbul’da yaşam maliyetinin son 12 aya göre artış oranı yüzde 86,14 oldu.

Mart ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 31 bin 788 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, bir önceki aya göre 1.225 lira yükseldi.  

Mart ayında geçtiğimiz aya göre en çarpıcı fiyat değişimlerinden birinin yüzde 20 artışla et olduğu görüldü. Yaşam maliyetini oluşturan ürünler arasında hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin aylık fiyat değişim oranları şu şekilde paylaşıldı:

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.