Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla'nın Türkiye Lansmanı Bugün Gerçekleşiyor! İşte Tüm Ayrıntılar

Tesla'nın Türkiye Lansmanı Bugün Gerçekleşiyor! İşte Tüm Ayrıntılar

Türkiye pazarına giriş yapacağı açıklanan elektirikli otomobil şirketi Tesla'nın Türkiye lansmanı bugün yapılıyor.

Elon Musk'ın sahibi olduğu ünlü elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın Türkiye'ye giriş yapacağı geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. Şimdi de Türkiye pazarına girişinin önemini taşıyan etkinlik hakkında yeni ayrıntılar geldi. Dev şirket, Türkiye pazarına giriş yapmak için bugün İstanbul'da gerçekleştireceği lansman etkinliği ile ülkemizdeki otomobil severlerle bir araya geliyor.

Lansman Kanyon AVM'de Gerçekleşecek

Kanyon AVM'de yer alan ilk mağazasında Model Y aracını tanıtacak olan Tesla, Türkiye'deki araç fiyatları hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Ancak, araçların vergiler ve yüksek kur seviyesinin etkisiyle yüksek fiyatlarla satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Tesla ayrıca araçlarının Türkiye'deki müşterilerine daha rahat ulaşabilmesi için farklı noktalarda hızlı şarj istasyonları da kurmak istiyor.

Aynı zamanda Tesla, geçtiğimiz günlerde 2023'ün ilk çeyreğinde toplam 440 bin 808 adet Model 3, Model Y, Model X ve Model S üretimi gerçekleştirdiğini aktardı. Üretilen araçların 422 bin 875'i müşterilere teslim edilirken, 2022'nin son çeyreğinde de 405 bin araçlık teslimat gerçekleştirilerek kendi rekorunu bir kez daha kırmayı başardı.

Bu başarılarıyla otomobil sektöründe adından sıkça söz ettiren Tesla, Türkiye'deki potansiyel müşterilerine de kaliteli ve teknolojik ürünler sunmayı hedefliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.