Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Toplu Taşımada Banka Kartı Kullanmadan Önce Bir Kez Daha Düşünün!

İstanbul'da Toplu Taşımada Banka Kartı Kullanmadan Önce Bir Kez Daha Düşünün!

İstanbul'da toplu taşımalardaki banka kartı ödemelerinin fiyatlarında değişikliğe gidildi. Yeni fiyatları görenler ise büyük şok yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 26 Ekim 2022'de aldığı kararla toplu taşımalarda İstanbulKart dışında banka kartı kullanımını da halkın hizmetine sunmuştu. Böylece yolcular toplu taşımada kredi kartları ve banka kartlarıyla temassız ödeme yaparak yolculuk etmeye başladı. Ancak son zamanlarda artan maliyetler ve akaryakıt zamları nedeniyle toplu ulaşıma da zam yapıldı.

Kredi Kartıyla Ödeme 2 Kat Fiyat Farkı!

İBB'nin yaptığı son zammın ardından, metrobüs ücretinin normal tarife fiyatı 22.25 TL iken, kredi kartı ödemesinde 60 TL olduğu görüldü. Otobüslerdeki 15 liralık tam bilet fiyatı ise temassız ödeme seçeneği ile 30 TL'ye çıktı

BELBİM koordinasyonuyla uygulanan banka kartı ödemelerinin yeni fiyatlarını yolcular çok yüksek buldu ve makasın bu kadar açılmasının yanlış olduğunu söyledi.

İBB, banka kartı ödemelerinin ücret formülünün UKOME'de yer alan tüm yetkili kurumlarla beraber alındığını belirtti.

Gelen tepkilere göre de, ücretlerin normal tarifeye göre neredeyse iki kat fazla olması, yolculara kolaylık sağlamaktan ziyade zorluk çıkaracak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.