Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da 3 Kişide Maymun Çiçeği Şüphesi!

İstanbul'da 3 Kişide Maymun Çiçeği Şüphesi!

İstanbul'daki bir eczaneye gelen iki kişinin ellerinde yaralar bulunduğu gerekçesiyle yanlarındaki arkadaşıyla birlikte hastaneye götürüldü. Hastaların maymun çiçeği hastalığına sahip olabileceği iddia edilse de test sonuçlarının beklenmesi gerektiği, yaraların suçiçeği sebebiyle gerçekleşmiş olabileceği belirtildi.

Yapılan açıklamalarda yüzde 0 ile yüzde 11 arasında ölüm oranına sahip olduğu belirtilen ‘maymun çiçeği’ adlı bu virüsün tüm dünyada yayılmaya başladığı ifade edilmişti. Bu nedenle hastalığın ülkemizde görülüp görülmeyeceği büyük merak konusu olmuştu. 

Sonuçlar Çıkana Kadar Karantinada Kalacaklar

Gelen haberlere göre, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde ellerinde yara çıkan yabancı uyruklu iki kişi ilaç almak için bir eczaneye gitti. Orada bulunan eczacı, bunun ‘maymun çiçeği’ virüsü sebebiyle oluşmuş olabileceğini düşünerek yetkilileri aradı.

Bunun ardından da polis ve sağlık yetkilileri, bu iki kişi ve yanlarındaki bir arkadaşlarını ambulansla hastaneye götürülmesini sağladı. Test sonuçlarının beklendiği belirtilirken, yaraların sebebinin ‘suçiçeği’ olabileceği de aktarıldı.

Açıklamalarda bulunan eczacı da yaraları fark ettikten sonra fotoğrafları çekip bir doktora gönderdiğini ifade etti. Bunun ardından da doktorun yetkilileri aradığı ve maymun çiçeği şüphesiyle eczaneye gelen kişilerin hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Virüs şüphesi taşıyan kişiler, test sonuçları çıkana kadar hastanede karantina altında tutulacak.

Şu an için bu kişilerin hastalığa yakalanıp yakalanmadığının bilinmediğini; bunun için test sonuçlarının beklendiğini bir kez daha hatıratalım.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.