Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Boğazı'nın Uzaydan Büyüleyici Bir Fotoğrafı Çekildi!

İstanbul Boğazı'nın Uzaydan Büyüleyici Bir Fotoğrafı Çekildi!

Uzaydan çekilen İstanbul Boğazı'nın gece ışıkları altındaki görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı. 

Uzaydan çekilen bu İstanbul fotoğrafı ilk değil. Birçok kez Türkiye’nin uzaydan görüntüsünü paylaşan NASA ve ESA astronotları eşsiz bir fotoğraf daha paylaştı. SpaceX tarafından uzaya gönderilen Birleşik Arap Emirlikleri astronotu Sultan Al Neyadi İstanbul gece ışıklar içindeki görüntüsünü sosyal medyada paylaştı.

İstanbul Uzaydan Nasıl Görünüyor?

SpaceX tarafından uzaya gönderilen ve 45 gündür uzay istasyonundaki görevini sürdüren Birleşik Arap Emirlikli Astronot Sultan Al Neyadi sosyal medyadan paylaşım yapmayı sürdürüyor. Daha önce Mekke ve Dubai gibi şehirleri uzaydan görüntüleyen astronot bu kez İstanbul'u paylaştı. Gece karanlığında ışıklar içerisindeki İstanbul görüntüsü büyük beğeni aldı. 

Sultan Al Neyadi paylaştığı gönderide yaptığı açıklamada: “İstanbul-Türkiye geceleri parlıyor. Buradaki İstanbul Boğazı, Asya’nın Avrupa ile buluştuğu ve geçmişin bugünle iç içe geçtiği eşsiz bir nokta” ifadelerini kullandı.

Al Neyadi'nin sosyal medyada beğeni toplaması ilk değil. Daha öncede uzaydaki bir görevi sırasında TinTin adındaki efsane çizgi roman serisini okurken fotoğraflarını paylaşmıştı. Al Neyadi, uzaya gitme konusunda bu çizgi romandan ilham aldığını söyledi. 

Uzaya Gidecek İlk Türk Astronot Belli Oldu!

Uzayla ilgili gelişmeler bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde uzaya gidecek ilk Türk astronotta belli oldu. Alper Gezeravcı adındaki Türk astronot uzaya giden ilk Türk olarak tarihe geçecek. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak olan Gezeravcı, bu görevde araştırma kurumları tarafından hazırlanan 13 farklı deneyi gerçekleştirecek. Bir sorun çıkması halinde uzaya gidecek yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever olacak.

2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de doğan Alper Gezeravcı, 21 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan bir F-16 pilotu. İstanbul’un gece ışıkları altındaki fotoğrafları sosyal medyada büyük ses getirdi. Yerli astronot Gezeravcı’nın da Uzay İstasyonu’ndan benzer fotoğraflar paylaşması bekleniyor. 

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.