Öğrenci Kariyeri Banner

İŞKUR, İşbaşı Eğitim Öğrencilerine Ödeme Miktarını Artırdı!

İŞKUR, İşbaşı Eğitim Öğrencilerine Ödeme Miktarını Artırdı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İşkur), işbaşı eğitim programlarından yararlanan öğrencilere yaptığı günlük ödemeyi 245 liradan 327 liraya çıkardı.

İşkur'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla birlikte daha önce ilgili yönetmelik kapsamında uygulanan işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemelerin artırılmasına karar verildi.

Yüzde 33 Zam Yapıldı!

Karar doğrultusunda, 1 Nisan itibarıyla kurumca düzenlenen işbaşı eğitim programlarında yararlanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsündeki katılımcılara, iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen tutar olan 327 lira 18 kuruş ödeme yapılacak.

Yüzde 33 artışla işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılım sağlanması durumunda öğrencilere 8 bin 506 lira 68 kuruş ödeme yapılacak. Kursiyerin öğrenci olması durumunda kursiyere günlük 245,38 TL, işsizlik ödeneği alması durumunda günlük 163,60 TL ödeniyordu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.