Öğrenci Kariyeri Banner

İş Hayatında En Önemli 10 Yetenek!

İş Hayatında En Önemli 10 Yetenek!

Dünya Ekonomik Forumu, günümüzde en çok talep gören 10 iş yeteneğini açıkladı. Sivil toplum kuruluşu olan Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, meslekler şu anda büyük bir evrim geçiriyor. İş yaşamında milyonlarca rol, potansiyel olarak ortadan kalkıyor veya baştan yaratılıyor.

'İşlerin Geleceği' isimli raporda, günümüzde hangi becerilerin önemli olduğunu ve hangilerinin önümüzdeki yıllarda hayati hale geleceğine yer veriliyor. Analitik ve yaratıcı düşünme becerileri, şirketlerin şu anda çalışanlardan bekledikleri yeteneklerin başında yer alıyor.

İş Hayatında En Önemli 10 Yetenek Şöyle:

  1. Analitik düşünme
  2. Yaratıcı düşünme
  3. Dayanıklılık, esneklik ve çeviklik
  4. Motivasyon ve öz farkındalık
  5. Merak ve yaşam boyu öğrenme
  6. Teknoloji okuryazarlığı
  7. Güvenilirlik ve detaylara dikkat
  8. Empati ve aktif dinleme
  9. Liderlik ve sosyal etki
  10. Kalite kontrol

Raporda, “Önceki araştırmalarla yapılan karşılaştırmalar, işyeri görevleri giderek daha fazla otomatik hale geldikçe, yaratıcı düşünmenin analitik düşünmeye göre öneminin arttığını gösteriyor” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca rapora göre, yaratıcı düşünme en çok önem kazanması beklenen beceriyken bunu analitik düşünme ve teknolojik okuryazarlık takip ediyor. Yapay zeka ve büyük veri bilgisi, sektör son zamanlarda patladığından yedinci sırada geliyor ve yapay zekanın işlere ne kadar zarar vereceğine dair endişeleri artırıyor.

Merak ve yaşam boyu öğrenme gibi sosyal beceriler ile dayanıklılık, esneklik ve çeviklik de giderek daha hayati hale gelecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.