Öğrenci Kariyeri Banner

İş Dünyasında Başarılı Olmak İçin 7 Altın Kural

İş Dünyasında Başarılı Olmak İçin 7 Altın Kural

Günümüzde her gün yeni bir sektör oluşumunu görmek mümkün. Bununla birlikte başarılı bir kariyere sahibi olmaya odaklı birçok insan var.Bunca yeni oluşumun yanında iş dünyası bazen acemilikleri kabul etmeyecek kadar acımasız olabilir fakat iş dünyasının kapılarını yeni aralamış biri için tecrübe edinmek biraz zordur çünkü hata yapmak yeni şeyler öğrenmeyi sağlar. İş dünyasında başarılı bir şekilde ilerlemeniz için tavsiyeler derledik.

İşte İş Dünyasında Başarılı Olmanın 7 Altın Kuralı:

1.İleri Görüşlü Olun

İleriyi görüp nerde ne yapacağını bilmek iş dünyası için çok önemlidir. Bu sizi vizyon sahibi yapar. Vizyon sahibi olmak ise başarı için çabalayabilmenizi sağlar.

2.İyi İletişim Becerileriniz Olsun

İnsanoğlu varoluşundan bu yana iletişim kurmaya odaklıdır. İş dünyasında da nasıl iletişim kurduğunuz çok önemlidir. İyi iletişim becerilerine sahipseniz insanların saygısını kazanma şansınız artar.

3.Sınırlarınızı Zorlayın

Sıradan biri olmak sizi pek de ileri taşımaz. Sabit fikirli olmayın ve insanları hayal gücünüz ve fikirleriniz ile etkilemeye çalışın.

4.İstikrarlı Olun

Kendinizi sadece günü kurtarmaya odaklamayın çünkü başarı süreklilik ister.

5.Özgüvenli Olun

 

Siz kendinize inanmazsanız dışarıdan böyle bir şey beklemek pek mantıklı olmaz. Geri planda durmayın ve fikirlerinizi dile getirmekten korkmayın.

6.Rekabetçi Olun

Üst düzey yöneticiler ve yüksek mevki sahibi insanlara baktığınızda rekabetçi olduklarını görebilirsiniz. Unutmayın siz de herkes kadar yeteneklisiniz. Yeteneklerinizi açığa çıkarmak sizin elinizde.

7.Pozitif Olun

Bir işe başlarken olumsuz düşünmeyin  çünkü olumsuz düşündüğünüzde bu işinizi etkileyecektir. Başaracağım diye bir işe başlamak işin yarısını bitirmeye denktir. Çevrenize gülümsemeyi unutmayın böylece insanlar sizi kendine yakın hissedecektir.

Özgün İçerik 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.