Öğrenci Kariyeri Banner

İş Değiştirirken Aklınızda Bulunması Gereken 6 Şey!

İş Değiştirirken Aklınızda Bulunması Gereken 6 Şey!

Özellikle pandemi sonrası tüm hayatımızda olduğu gibi iş dünyasında da ciddi değişimler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Pandemiyle birlikte iş değiştirenlerin maaşlarında hızlı bir artış olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu da birçok insanı kısa süre içerisinde iş değiştirme anlamına gelen “job-hopping”e itti.

Çalışanlar artık aynı şirkette yıllar geçirmektense belirli aralıklarla iş değiştirmeyi daha karlı buluyor. Eğer siz de kısa süre içerisinde iş değiştiren biriyseniz, bu süreçte aklınızdan çıkarmamanız gereken bazı şeyler var.

İşte hızlı bir şekilde iş değiştirirken aklınızda bulundurmanız gereken 6 şey:

Eski İşinizden Neden Ayrıldınız?

İş görüşmelerinde eski işinizden neden ayrıldığınızı öğrenmek isteyebilirler. Bu soruyu “Daha dinamik bir pozisyon istedim” şeklinde yanıtlayabilirsiniz.

Kısa Süren İş Deneyimi

Potansiyel işverenleriniz son işinizde uzun süre kalmamanızı olumsuz bir özellik olarak görebilir. Bunu özgeçmişinizdeki kısa bir boşluk olarak aktarabilirsiniz.

Ani Kararlar Vermeyin!

İyi bir teklif aldığınızda işinizden hemen ayrılmayın. Yeni işinizi sevip sevmediğinize karar vermek için eski işinizden tatil izni alarak yeni işinizi deneyimleyebilirsiniz.

Neden İstifa Ettiğinizi Unutmayın!

İş değiştirmek beraberinde pek çok yenilik getirir. Bu yeniliklerden bunaldığınızda eski işinizi neden bıraktığınızı hatırlayın

Yapamadığınızı Düşünüp Paniklemeyin!

Kendinize zaman tanıyın ve biraz dinlenmeye çalışın. Yeni bir işe başladığınızda daha ilk aydan kovulamayacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

Sosyalleşebilmek İçin Zaman Tanıyın

İş arkadaşlarınızla yaptığınız ufak sohbetlerden verim alamıyorsanız karamsarlığa düşmeyin. Ofis içi ilişkilerinizin ilerlemesi için kendinize ve iş arkadaşlarınıza zaman tanıyın.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.