Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone Almak İsteyenlere Kötü Haber!

iPhone Almak İsteyenlere Kötü Haber!

Apple'ın en büyük iPhone tedarikçisi Foxconn, pandemi nedeniyle kapalı döngü sistemine girdi. Duruma dayanamayan fabrika işçilerinin fabrikadan ayrılması sebebiyle üretimin yüzde 30'a kadar düşme ihtimali olduğu söyleniyor.

Apple’ın en büyük üretim tesisi olan Foxconn, Çin'in pandemi konusundaki sıkı tutumu nedeniyle kapalı döngü sistemine girdi. Kapalı döngü sisteminde çalışan işçiler, kötü şartlara dayanamadığı için fabrikadan ayrılmaya başladı. Bu durumun iPhone üretimi dolayısıyla da tedariği konusunda olumsuz etki yaratacağı söyleniyor. 

Foxconn’da çalışan 200 bin işçinin fabrikanın kapalı döngü sistemine girmesiyle birlikte kaçmaya başladığı söylendi. Hatta bu anlara ait olduğu öne sürülen videolar da bazı sosyal medya platformlarında yayınlandı. Görüntülerde işçilerin, tellerden çıkarak fabrikanın kampüsünden kaçmaya çalıştığı görülüyordu. Ancak bu videoların gerçek olduğuna dair bir kanıt henüz yok.

iPhone Üretimi Yüzde 30'a Kadar Düşebilir!

Foxconn’un yaşadığı bu sorunlardan ötürü iPhone üretiminin yüzde 30’a kadar düşeceği söyleniyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde ise önümüzdeki ay iPhone tedariğinde olumsuz sonuçlar yaşanabilir.

Reuters’a konuşan bir Foxconn çalışanı, Apple’ın bu açığı kapatması için Shenzhen kentindeki başka bir fabrikasında üretimi artırdığını söyledi. Foxconn yaptığı açıklamada durumu kontrol altına aldığını ve üretim sorunu oluşmaması adına diğer tesislerle birlikte iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Apple’ın en büyük iPhone üreticisi olan Foxconn, dünya çapındaki sevkiyatların yüzde 70’lik kısmını gerçekleştiriyor. Apple ise henüz konuya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı. Ayrıca Foxconn, işçiler için yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirme sözünü verdiği bir bildiri yayınladı.

Bu bildiride 1 Kasım’dan sonra yeni kantinler açacağını, tıbbi bakım malzemesi dağıtacağını ve Covid’e yakalanan işçiler için de daha kaliteli yemekler sunacağını aktardı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.