Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone 14'ün Bir Özelliği Yetkililerin Başına İş Açtı!

iPhone 14'ün Bir Özelliği Yetkililerin Başına İş Açtı!

Apple'ın iPhone 14 ile kullanıma sunduğu trafik kazası algılama özelliği, yetkililerin başına iş açmaya devam ediyor. ABD'deki yetkililer, kayak mevsiminin başlamasıyla sayısız asılsız bildirim aldıklarını belirtiyor. 

ABD merkezli teknoloji devi Apple, eylül ayında tanıttığı iPhone 14'lerde dikkat çekici bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bu özellik, meydana gelen bir trafik kazasını algılıyor ve yetkililere durumla ilgili olarak otomatik bilgi veriyordu. Ancak bu özellik piyasaya sürüldüğü ilk günden beri tartışmaların odak noktasına oturdu. Çünkü giden hatalı bildirimler, acil durum ekiplerini gereksiz yere meşgul ediyor.

2023'te Çözülmesi Bekleniyor!

Aslında Apple, iOS 16.1.2'de trafik kazası tespit özelliği için düzenlemeler yaptı. Ancak gelen son haberler, yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını gösteriyor. Çünkü kış mevsiminin yaşanmakta olduğu kuzey yarım kürede artan kayak turizmi, özellikle de ABD'de yanlış kaza bildirimlerine neden oldu. Gelen haberlere göre geçtiğimiz hafta sonu boyunca yapılan 71 kaza çağrısının hiçbiri doğru değildi.

ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Pitkin isimli bölgede acil durum yöneticisi olan Brett Loeb, konuya dair açıklama yaptı. Günde 15 ila 20 kadar çağrı aldıklarını, bunun sadece düşen kayakçılardan geldiğini ve acil bir durum oluşmadığını belirten yetkili, konuyla ilgili olarak Apple ile iletişime geçtiklerini söyledi. Şirket ise durumun farkında olduğunu, 2023'ün ilk çeyreğinde yayınlanacak yeni bir güncelleme ile hataların giderileceğini ifade ediyor. 

Apple'ın trafik kazası tespit özelliği; tüm iPhone 14 modelleri, Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra ve ikinci nesil Apple Watch SE'de aktif durumda.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.