Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram İle Facebook Neredeyse Tamamen Birleşiyor!

Instagram İle Facebook Neredeyse Tamamen Birleşiyor!

Facebook ile Instagram'ı daha da birbirine yaklaştıracak yeni özellikler açıklandı. Kullanıcılar bundan sonra, Facebook ve Instagram'daki bildirimleri tek bir sayfada görecekler.

Sosyal medya devi Meta, Instagram ve Facebook'u biraz daha birleştirecek yeni özelliklerini test etmeye başladı. Bu özellikler, kullanıcıların hem Facebook hem de Instagram'daki hesaplarına tek bir yerden ulaşmalarına imkan tanıyor.

Facebook ve Instagram zaten kullanıcılara "Hesaplar Merkezi" isimli bir bölüm sunuyor, hesapların buradan yönetilmesini sağlıyordu. Şimdiyse bu bölümün kapsamı genişletilmeye hazırlanıyor. Kullanıma sunulan yeni özellik ile kullanıcılar, Hesaplar Merkezi'ne ekledikleri hesaplar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabilecekler. 

Bildirimler Tek Bir Sayfada Görünecek!

Meta'nın güncellemesi, kullanıcıların aldığı bildirimlerle ilgili de önemli bir ayrıntı barındırıyor. Kullanıcılar, bundan sonra hem Instagram'dan gelen hem de Facebook'tan gelen bildirimleri tek bir sayfada görebilecekler. Meta, bu sayede gelişmelerden haberdar olmanın hiç olmadığı kadar kolaylaştığını ifade ediyor. 

Yapılan açıklamaya göre kullanıcılara,  yeni hesap açma noktasında da kolaylık sağlanacak. Şöyle ki; bundan sonra Instagram ve Facebook'ta yeni hesap oluşturma işlemi, açılmış bir hesaptaki bilgilerin diğer platforma aktarılması ile yapılabilecek.

Örneğin; Instagram kullanıyorsunuz ancak Facebook'ta da hesap açmak istiyorsunuz. Instagram'daki bilgileriniz, saniyeler içerisinde Facebook'a aktarılacak ve hesabınız oluşturulacak.

Meta, küresel çapta test etmeye başladığı yeni özelliklerin üst düzey güvenlik önlemlerine sahip olduğunu da belirtiyor. Bu bağlamda; çift faktörlü doğrulamayı aktifleştiren kullanıcılar, tanınmayan bir cihazda Instagram bilgilerini kullanarak Facebook'a, Facebook bilgilerini kullanarak da Instagram'a giriş yapamayacak.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.