Öğrenci Kariyeri Banner

İnsan Beyni Bilgisayarlara Bağlandı!

İnsan Beyni Bilgisayarlara Bağlandı!

Elon Musk, kısa süre önce Neuralink girişiminin bir maymunun beyninde video oyunları oynamasına izin veren bir kablosuz çipi test ettiğini açıkladı.
Ancak son denemenin 35 ve 63 yaşındaki iki katılımcısı, omurilik yaralanmaları nedeniyle felç oldu. Kablosuz sistemi laboratuar yerine evdeyken 24 saate kadar sürekli olarak kullanabildiler.

beyin

Bunun üzerine geçtiğimiz günler ABD'deki Brown Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir bilgisayara ilk kablosuz komutlar ile felçli insanlar için bir dönüm noktası olarak gösterdiler.BrainGate klinik deneyi!

Teknolojinin klinik bir denemesi, bir kişinin beyin motor korteksine bağlanan küçük bir verici içeriyordu ve felçli deneme katılımcıları, bir tablet bilgisayarı kontrol etmek için sistemi kullandılar.Brown Üniversitesi'nde mühendislik profesörü yardımcı doçenti olan John Simeral: “Bu kablosuz sistemin işlevsel olarak altın standart olan kablolu sistemlere eşdeğer olduğunu gösterdik." sözlerini kullandı."Sinyaller, uygun şekilde benzer doğrulukla kaydediliyor ve iletiliyor, bu da kablolu ekipmanla kullandığımız kod çözme algoritmalarının aynısını kullanabileceğimiz anlamına geliyor.Tek fark, insanların artık ekipmanımıza fiziksel olarak bağlanmasına gerek olmaması ve bu da sistemin nasıl kullanılabileceği konusunda yeni olanaklar sunuyor." dedi. Ayrıca deneyin lideri bu teknolojiyle felçli insanlar için sorunsuz, sezgisel, güvenilir iletişim ve hareketlilik restorasyonu sağlanacağının altını çizdi.

nöron


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.