Öğrenci Kariyeri Banner

İngiltere, Sigarayı Bırakanlara Para Verecek!

İngiltere, Sigarayı Bırakanlara Para Verecek!

İngiliz hükümeti, insanlara sigarayı bıraktırmak için ilginç bir karara imza attı. Buna göre, sigara içenlere ücretsiz elektronik sigara dağıtılacak ve kişiler hem finansal hem de psikolojik olarak hükümet tarafından desteklenecek.

İngiliz hükümeti, sigara içen yurttaşlarla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Yürürlüğe girecek olan uygulama kapsamında hükümet, sigara içen kişilere sigarayı bıraktırmak için elektronik sigara dağıtacak ve hem psikolojik hem de maddi destek verecek. 

Toplam 45 Milyon Sterline Mal Olacak!

56 milyon civarında nüfusa sahip olan İngiltere'de milyonlarca kişinin sigara kullandığı biliniyor. Sigara içenlerin oranını 2030 yılına kadar yüzde 5'e düşürmeyi hedefleyen hükümet, o güne kadar vatandaşına tam destek verecek. 

Alınan karar kapsamında, sigara içen 1 milyon İngiliz'e ücretsiz elektronik sigara kiti dağıtılacak. Bu kitlerden alan kişiler, aynı zamanda özel psikolojik destek de alacaklar. Üstelik sigara içen kişi hamileyse, sigarayı bırakması halinde 400 sterlin ödeme de alacak. Hükümet, hamilelerin yüzde 9 kadarının sigara içtiğini tahmin ettiği için böyle bir karar aldı.

Bazı tahminlere ve hesaplamalara göre İngiltere'nin sigara bıraktırma hamlesi, hükümete 45 milyon sterline mal olacak. Sağlık Bakanlığı bütçesinden karşılanacak bu para, yerel yönetimler aracılığıyla halka dağıtılacak.

Hükümet yetkililerine göre sigara kullanan bireyleri hem finansal hem de psikolojik olarak desteklemek, geçmişte de insanların sigarayı bırakmasına yardımcı oldu. Bu sebeple alınan yeni kararların da olumlu sonuçlar doğuracağına inanılıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.