Öğrenci Kariyeri Banner

DSÖ'den Türkiye Hakkında Korkutan Araştırma!

DSÖ'den Türkiye Hakkında Korkutan Araştırma!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye hakkında kokutan bir araştırma gerçekleştirdi. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de 1 yılda 42 binden fazla kişi hava kirliliği yüzünden hayatını kaybetti.

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) "temiz hava standartlarına" uyan şehir yok. CNN TÜRK'te yer alan bir haberde, Türkiye'nin çevre kirliliği ele alındı. CNN TÜRK ekibinden Samet Güner ve Alper Öztürk, Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk'le konuştu.

Maskesiz Gezilmemesi Gereken Bölgeler Açıklandı!

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun yaptığı araştırmalara göre; Türkiye'de hiçbir şehir Dünya Sağlık Örgütü'nün temiz hava standartlarına uymuyor. Hava kirliliği ise insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Yapılan araştırmada 2021 yılında Türkiye'de 42 bin kişinin hava kirliliğine bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıkarıldı.

Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Iğdır, Kahramanmaraş, Ankara, İstanbul Kağıthane, İstanbul Göztepe gibi şehirlerde kesinlikle maskesiz gezmeyin" şeklinde uyarıda bulundu.

Uzmanlar vatandaşların toplu taşıma kullanarak karbon salınımını azaltması ve evlerde kullanılan enerjilerin düşürülmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.