Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizcenizi Geliştirecek Mobil Uygulamalar

İngilizcenizi Geliştirecek Mobil Uygulamalar
Günümüzde yabancı dil öğrenmek giderek kolaylaşıyor. Özellikle İngilizce ile alakalı birçok kaynak bulabilirsiniz. Bir kursa gitmeden ya da yurt dışında eğitim almadan İngilizcenizi ilerletebileceğiniz en iyi yabancı dil uygulamalarını sizlerle paylaşıyorum.

-Scan News

Birçok haber kaynağının bulunduğu bir uygulama. Bize yardımcı olacak tarafı ise haberleri okurken bilmediğin kelimenin üstüne tıklarsan hızlıca çevirisini ve nasıl telaffuz edildiğini öğrenebilirsin.


Scan-News-03_790x445

 

- Google Arts & Culture

Sanatı seven, sanatkârların hayatını merak eden birisiyseniz bu uygulamaya bakmanız gerek! Hem İngilizcenize hem de kişisel gelişiminize katkı sağlayacak uygulamalardan biri.

googleapp-kE6D--621x414@LiveMint_790x445

 

-Blinkist

Binlerce kitabı özetler haline getirip metin ve ses kayıtları ile birlikte size sunan bir uygulama. Normalde 4-5 saat sürecek bir kitabı 10-15 dakikada bitirebiliyorsunuz. Böylece ilgilendiğiniz alanlarla ilgili metinlere de kolayca ulaşabilirsiniz. Ücretsiz üyelikte günde 1 kitap özeti sunuyor. Bu bir bakıma iyi. Hangisini okusam diye düşünmüyorsunuz :)

iPhone_790x445

-VoiceTube

İngilizce seviyenize, ilginize göre alt yazılı videolar bulabileceğiniz bir uygulama. İsterseniz Talk Show isterseniz BBC-CNN ya da TOEFL, IELTS gibi size her yönden faydalı olacak videoları izleyebilirsiniz.

 

App-下載600_790x445

-Wordly

Başlangıç, Orta, İleri ve İş İngilizcesi olarak 4 farklı kelime haznesine sahip bir uygulama. Bir hafta içinde öğrendiğiniz kelimeleri haftalık olarak e-posta yoluyla size gönderebiliyor. Aynı zamanda bir günde aynı kelimeyi 12 defa karşınıza çıkartarak kelimeyi ezberlemenizi ve hafızanıza kazınmasını da sağlamakta. Bu bildirim sıklığını 1, 2, 3, 4, 6 ve 8 kez olmak üzere isteğinize göre değiştirebilirsiniz. İngilizce sözlük anlamını sağa ya da sola kaydırdığınızda Türkçesini de görebilirsiniz.


363187aaa403a3eed7fb66336b16b370e01cbb9d_790x445

 

Ororo.tv

İngilizce alt yazılı eğlenceli videolar, diziler ve filmler izleyebilirsiniz. Ücretsiz üyelik günde 1 dizi, film izleme hakkı veriyor. Diğer sitelerden ayıran en büyük farkı bilmediğiniz kelimenin üstüne tıklayınca kelimenin anlamını göstermesi. Burada önemli olan nokta sizsiniz. Yanınızda not defteri bulundurup, öğrendiğiniz yeni kelimeleri not almalısınız. Boş zamanlarınızda tekrar ettiğinizde izlediğiniz o sahne aklınızda canlanacak ve daha kolay öğrenmiş olacaksınız. Maalesef henüz mobil uygulaması yok yine de böyle güzel bir siteyi yazmadan geçemedim.

maxresdefault_790x445

 

-Lyrics Training

Dinlediğiniz müziğin sözlerini yazmanızı isteyen, böylece şarkıyı mırıldanmaktansa doğru şekilde söyleyip listening yeteneklerinize katkıda bulunan bir site. Mobil uygulaması da mevcut. İsterseniz bilgisayarınızdan isterseniz telefonunuzdan şarkılarınızı anlayarak dinleyebilirsiniz.

lyricstraining-happy_790x445

 

Özel İçerik: Fatma Kunt

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.