Öğrenci Kariyeri Banner

'Ekselansları' Son Kez Korta Çıktı! Roger Federer'den Duygusal Veda

'Ekselansları' Son Kez Korta Çıktı! Roger Federer'den Duygusal Veda

Tenisin efsane ismi Roger Federer,  dün akşam çıktığı son maçıyla kortlara veda etti. Başarılı kariyeriyle spor tarihine geçen Roger Federer, 24 yıllık kariyerini ezeli rakibi Rafael Nadal ile birlikte çıktığı maçla sonlandırdı.

İsviçreli yıldız, Laver Cup'ta jübile maçına çıktı. Çiftler mücadelesinde Nadal ile aynı takımda yer alan 41 yaşındaki sporcunun veda maçına yoğun ilgi gösterilirken, Novak Djokovic ve Andy Murray gibi yıldızlar da Federer'in yanında yer aldı.

Efsane tenisçi Federer, emeklilik kararını sosyal medya hesabından açıklamıştı. Paylaşımında, "Gelecekte elbette daha fazla tenis oynayacağım ama grand slam'lerde ya da ATP Turu'nda değil" ifadelerini kullanan Federer, Laver Cup'ın katılacağı son turnuva olacağını duyurmuşru.

Gözyaşları Damga Vurdu!

Maç sonunda kariyerini noktalayan Roger Federer, yanan duygusal anlarda  yaşarken gözyaşlarını tutamadı. 20'si Grand Slam 103 turnuva şampiyonluğuyla tenis tarihine geçen "ekselansları" lakaplı tenisçi, 2020 yılında 103 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en çok kazanan sporcusu olarak tarihe geçmişti.

Üç kez dizinden operasyon geçiren ve 2021 Wimbledon'dan bu yana kortlardan uzak kalan İsviçreli sporcu, "Son dönemde vücudumun bana mesajı netti. 24 yıl boyunca bin 500'den fazla maç oynadım. Artık rekabetçi kariyerimi sona erdirme zamanının geldiğini kabul etmeliyim" ifadelerine yer vermişti.

Kariyerinde bin 500'ün üzerinde maça çıkan ve bunların bin 251'ini kazanan Roger Federer, grand slamlerde en çok müsabakaya çıkan tenisçi oldu. Forbes dergisine göre, popülerliği ve karizmasından dolayı dünyanın en fazla sponsor desteği alan sporcusu olarak gösterilen Federer, yaklaşık 1 milyar dolarlık servetiyle tüm zamanların en çok kazanan sporcusu olarak geçiyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.