Öğrenci Kariyeri Banner

Influencerlerın Sosyal Medyadan Ne Kadar Para Kazandığı Açıklandı!

Influencerlerın Sosyal Medyadan Ne Kadar Para Kazandığı Açıklandı!

Teknolojinin hızla gelişmesi ve internetin de hayatımıza girmesiyle birlikte birçok alışkanlığımız değişikliğe uğradı. Özellikle sosyal medya platformlarının geniş kitleler tarafından kullanılması birçok yeni iş imkanlarının da doğmasına neden oldu.

Bunların başında gelen influencerlık, belki de birçok sosyal medya kullanıcısının hayalleri arasında yer alıyor.  Sosyal medya hesaplarında düzenli bir şekilde içerik üreten kullanıcılar, takipçi sayılarını artırarak geniş bir kitleye hitap ederken aynı zamanda ciddi gelirler de elde ediyor.

Influencerlar özellikle Instagram, TikTok ve YouTube üzerinde yaptıkları paylaşımlarla dikkat çekiyor. Haliyle herkes tarafından en çok merak edilen konulardan biri de influencerların ne kadar kazandıkları.

En Çok Gelir YouTube'da!

Yapılan araştırmalara göre influencerlar, kullandıkları platforma göre farklı gelirler elde ediyor. YouTube’da ortalama 1 milyon takipçiye sahip olan bir kullanıcının aylık kazancı yalnızca tıklamalar üzerinden 40 bin liraya kadar çıkıyor. Bunun yanı sıra video içerisindeki reklamlarla bu kazanç 100 bin TL’yi bulabiliyor.

Son zamanların en çok kullanılan platformlarından olan TikTok’ta ise 100 bin takipçisi olan bir kullanıcı ortalama 8 bin TL kazanabiliyor. Instagram’da ise bu durum kullanıcıların takipçi ve reklam sayısına göre değişiyor.

100 bin takipçili ve 10 ile 30 bin izlenmeye sahip olan influencerlar, paylaşımları başına 1.000 TL ücret alıyor. 1 milyonun üzerindeki hesaplar ise 5 bin TL’den 30 bin TL’ye kadar farklı kazançlar elde edebiliyor.

Genel olarak bakıldığında ise en çok kazancın YouTube’da olduğu görülüyor. Ancak elbette ki bu sayılar araştırmalar üzerine genel tahminlerden oluşuyor. Bu rakamlar birçok etkene göre değişiklik gösterebilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.