Öğrenci Kariyeri Banner

IMF Küresel Büyüme Tahminini Düşürdü

IMF Küresel Büyüme Tahminini Düşürdü
IMF(uluslararası para fonu) 2018 ve 2019 yılları arasında dayanan küresel büyüme tahminini düşürdü.  

IMF'nin oluşturduğu  Küresel Ekonomik Görünüm güncelleme raporunda, küresel ekonomik büyümenin bu yıl içersinde yüzde 3,3'ten yüzde 3,2'ye, 2020 içinse bu durum yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e gerilediği belirtildi.

Raporda ise, "Küresel büyüme düşük seyretmeye devam ediyor. Nisan ayındaki rapordan bu yana ABD, belli Çin ithalat kalemlerine yönelik gümrük vergilerini arttırdı. Çin de ABD'den ithal edilen bazı kalemlerin alt kümelerine yönelik vergileri artırarak buna karşılık verdi." ele alınan bu konuyu belirtti.

ABD'nin vergi artırma politikası yüzünden küresel teknoloji ürünleri tedarik zincirlerinin olumsuz etkilendiği gösterilen raporda, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılacağına dair belirsizliklerin hala devam ettiği , küresel jeopolitik gerilimlerinde enerji fiyatlarını etkilediği belirtildi.

Bu zamana kadar açıklanan ekonomik büyüme verilerinin küresel anlamda enflasyonda düşüşe ve beklenilenden daha düşük bir küresel aktiviteye değinildiği belirtilen raporda, tüketicilerin ve yatırımların taleplerin gelişen ve gelişmiş olarak ekonomide baskılanan taraf olduğu, hanehalkının ve şirketinde uzun vadeli harcamalardan kaçındığı gösterildi.

images_790x445

Tahminler Aşağı Yönlü 

Raporda devam eden tahminlere ilişkin risklerin daha çok aşağı yönlü olduğu, gelecek dönemde ise teknoloji ve ticaret  gerilimlerin fazlalaşması, bununla birlikte yatırımların azalması ve yatırımcının görüşünün değişmesi, uzunca yıl süren düşük faiz politikalarından sonra finansal kopmaların artması, deflasyon baskılarının çoğalması ve para politikalarına karşın hareket alanının kısıtlanması olası riskler olarak raporda belirtildi.

IMF Raporunda, küresel ekonomik büyümenin 2020 yılında artmasının, finansal piyasalardaki görüşün genel anlamda destekleyici olacağına, Türkiye ve Arjantin gibi ekonomide gelişen bazı ülkelerin dengeleneceğine, Venezuela ve İran gibi ülkelerinde ekonomik olarak çöküşten kaçınılması gerektiği gibi örneklere bağlı olduğu görüldü.

2019 yılına oranla 2020'de beklenilen küresel ekonomik büyüme farkının yaklaşık olarak yüzde 70'inin gerilim altındaki ekonomilerden gelmesinin beklendiği belirtilen raporda, "Gelişen ekonomiler ve gelişen Avrupa ekonomileri için 2019 yılında baskılanmış ekonomik görünüm, büyük oranda ilk çeyrekte tahmin edilenden daha güçlü mali destek yoluyla gelen büyüme sürprizinin görüldüğü Türkiye'nin görümünü yansıtıyor." denildi.

images (1)_790x445

Büyüme Oranları 

IMF raporuna göre, ABD için büyüme tahmini 2019'da yüzde 2,3'ten yüzde 2,6'ya yükseltilirken, 2020 yılı için yüzde 1,9 ile sabit bırakıldı.

Avro Bölgesi için 2019 büyüme tahmini yüzde 1,3'te sabit olurken, 2020 için yüzde 1,5'ten yüzde 1,6'ya çıkarıldı.

Büyüme tahmini bu yıl için yüzde 0,8'den yüzde 0,7'ye düşürülen Almanya için 2020'de büyümenin yüzde 1,4'ten yüzde 1,7'ye çıkması öngörülüyor.

Japonya için 2019'da büyüme yüzde 1'den yüzde 0,9'a, 2020 için de yüzde 0,5'ten yüzde 0,4'e düşürüldü.

İngiltere için 2019'da büyüme yüzde 1,2'den yüzde 1,3'e çıkarılırken, 2020 için yüzde 1,4'te sabit bırakıldı.

Gelişmekte olan ülke ekonomilerinde büyüme tahmini 2019 için yüzde 4,4'ten yüzde 4,1'e, 2020 için de yüzde 4,8'den yüzde 4,7'ye indirildi.

Çin'de büyümenin bu yıl yüzde 6,3'ten yüzde 6,2'ye, 2020 için de yüzde 6,1'den yüzde 6'ya düşürüldü.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.