Öğrenci Kariyeri Banner

İlk iPhone Açık Artırmada Rekor Fiyata Satıldı!

İlk iPhone Açık Artırmada Rekor Fiyata Satıldı!

Apple, 2007'de ilk iPhone modelini pazara sunduğunda akıllı telefon piyasası tümüyle değişmişti. Steve Jobs, MacWorld San Francisco’da ilk iPhone modelini tanıtmıştı. Küçük 3,5 inçlik ekranı ve basit 2 megapiksel kamerası olan akıllı telefon, aynı yılın Haziran ayında 499 dolar (4GB) satışa ve 599 dolardan (8 GB) satışa çıkmıştı.

Jelatini bile açılmamış ilk nesil iPhone rekor fiyata satıldı

İlk çıktığı günden bugüne kadar popülerliğini koruyan Apple, eylül ayında iPhone 15 modelini piyasaya sürmeye hazırlanırken, henüz jelatini bile üzerinde olan ilk iPhone ise herkesi şaşkına çeviren bir fiyata satıldı. Geçtiğimiz mart ayının sonunda açık artırmaya çıkan orijinal iPhone, 158 bin 644 dolardan satıldı. Bugün itibariyle bu fiyat, 4 milyon 164 bin 452 TL’ye tekabül ediyor.

Dudak uçuklatan bir fiyata satılan iPhone modeli, 4GB depolama kapasitesine sahip. Apple, ilk iPhone modelini piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra 4GB depolama alanına sahip versiyonun üretimini düşük talep nedeniyle durdurmuştu. Bu da 4GB’lık modelleri çok daha nadir kılıyor. Ayrıca telefonun jelatinin bile üzerinde olması onu değerli kılan başka bir detay. 16 yıl boyunca sağlam kalan bu iPhone’da Apple etiketleri ve mührü de aynen korunmuş görünüyor. Rekor kıran bir fiyattan satılan ve orijinal kutusu ile bugüne kadar gelmeyi başaran iPhone’un yeni sahibinin telefonu ne yapacağı ise merak konusu.

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.