Öğrenci Kariyeri Banner

İhtiyacın Yoksa Yeşili Koru!

İhtiyacın Yoksa Yeşili Koru!

Günümüzde kağıt poşetler, geri dönüşümü sağlayan pipetler ile çoğu büyü firma daha iyi bir yaşam ve sürdürülebilir bir gelecek için bu tarz adımlar atmışlardı. Bu aileye katılanlardan biri de “Yemeksepeti!”

Ortalama bir rakam verilmesi zor olan bu online yemek siparişi sitesi koymuş olduğu buton ile her üç kişiden birinin tercih ettiği bir seçenek oldu. Yanlarında verilmiş olan plastik ürünlerinin üretimini azaltmak, doğaya katkıda bulunmak asıl hedefi olan bu markanın yapmış olduğu fayda dudak uçuklattı. Yaklaşık olarak bir yılda 900 tonu aşkın doğayı koruma kampanyasına katkıda bulundu ve daha az plastik ürünü üretti!

yeşil

Gelecek hepimizin diyerek şu an ülkemizde büyük sorun haline gelmiş olan “müsilaj” örneğini de göz önüne alırsak doğanın ve doğadakilerin bizlere pozitif anlamda ihtiyacı var.

Elimizden geldiğinde atıklarımızı ayırmalı, plastik ürünleri tercih etmemeli ve sürdürülebilir markalar ile yolumuza devam etmeliyiz. Biz şu an yaşıyoruz, peki ya çocuklarımız?


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.