Öğrenci Kariyeri Banner

İdeal Bir Lider Neler Yapar? (Part 4)

İdeal Bir Lider Neler Yapar? (Part 4)
  • Yapı ve süreçleri sağlamak: Katma değeri artırmak ve verimsizliği azaltmak için görevler, bilgiler ve yetkilerle ilgili yapıları / süreçleri tasarlar ve optimize eder.
  • Sorumluluk ve görevleri delege etmek: İlgili sorumluluk da dahil olmak üzere görev bloklarını çalışanlara devreder ve aynı zamanda onlara ulaşmalarında ekibi destekler. Rutin, ayrıntılı ve uzmanlık gerektiren işler yöneticinin görevlerinin bir parçası değildir ve delege edilmelidir.
  • Değer yaratmaktan sorumlu olmak: Katma değer bakış açısıyla (ve aynı zamanda yalınlığı gözeterek) hizmetleri, süreçleri ve günlük faaliyetleri eleştirel bir şekilde inceler. Değer doğrudan finansal olarak oluşturulabileceği gibi içerik bazlı da söz konusu olabilir.
  • Rehberlik için zaman ayırmak: Çalışanlara rehberlik en yüksek önceliğe sahiptir. Ancak çalışanların etkin yönetimi zaman alır. Bu nedenle liderler günlük operasyonlar yerine rehberliğe daha fazla zaman ayırmalıdır. Bu alanı sağlamak için çalışanlara bilinçli olarak görev blokları atanır ve öncelikler belirlenir.
  • Gelecekteki gelişmeleri yansıtmak: Şirket içi ve dışındaki pazar eğilimleri ve değişiklikleri gözlemler. Bunları stratejik planlama ve kararlarda dikkate alır. İleriye yönelik olası gelişmelerin yansıması bir yandan kişinin kendisini, departmanını veya kurumunu geleceğe hazırlamasına ve diğer yandan olası sorunları veya zorlukları ön görmesine hizmet eder.
  • Birlikte çalışmak: Tüm çalışanları, diğer yöneticileri ve yönetim kurulunu aktif biçimde destekler ve herkesle aynı hizada birlikte çalışır. Silolaşmadan kaçınır.
Bu yazı serimde fark ettiğiniz üzere liderlik unvanda değil, insanın ruhundadır...
 
Daha fazlı yazı okumak isterseniz buradan bloguma ilerleyebilirsiniz...

Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.