Öğrenci Kariyeri Banner

İBB Jeoloji Haritası Yayınladı!

İBB Jeoloji Haritası Yayınladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da yaşayanların evlerinin fay hattı üzerinde olup olmadığını öğrenebilmesi için İstanbul İl Jeoloji Haritası paylaştı.

İstanbul İl Jeoloji Haritası depreme karşı zemininizin dayanıklılığı hakkında bilgi edinebilmenize imkan sağlıyor. Aynı zamanda bina bazında noktasal tespit yapılabilen haritada adres ve kapı numarası yazarak bilgi alınabilecek.

Evinizin Fay Hattı Üzerinde Olup Olmadığını Görebilirsiniz

Haritada, sağlam kaya; yumuşak kaya ve çökeller gösterilerek İstanbulluların ikamet ettikleri, çalıştıkları, okul okudukları ya da kamusal hizmetleri aldıkları binaların zemini hakkında  bilgi alabilmesi mümkün hale geliyor.

İstanbul’un jeoloji haritasında kahve-kırmızı-mor-pembe renkler çok sağlam kaya; yeşil-açık kahve renkler sağlam kaya; sarı renkler yumuşak kaya; gri-beyaz renkler zayıf-gevşek çökelleri temsil ediyor.

Haritanın sağ üst köşesinde yer alan görselde, jeolojik kısaltmalar hakkında açıklamalar yer alıyor. Haritanın sağ üst köşesinde açıklanan renklerden soldaki ilk sütunda sarı renkli alanlar yumuşak kayaları, gri renkler ise en zayıf zeminleri işaret ediyor. Geri kalan 4 sütun ise sağlam-çok sağlam kayaları belirtiyor.

Görsellerde jeolojik formasyonlar risklerine göre az riskli ve çok riskli olarak iki grupta sunuluyor.

İBB tarafından internet sitesi olarak paylaşılan ve harita ile adres bulma seçeneğinin bir araya getirildiği platformda sol üstte yer alan “Beni bul” butonuna tıklayarak dayanıklılık hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İstanbul dışında da İstanbul’da bulunan bir konumun zemini görülebiliyor. Bunun için de yine sol üstteki mercek sembolüne tıklayıp adres yazmak yeterli. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.