Öğrenci Kariyeri Banner

İBB, 318 Binanın Durup Dururken Çökebileceğini Açıkladı!

İBB, 318 Binanın Durup Dururken Çökebileceğini Açıkladı!

Ücretsiz bina hasar tespit çalışması sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu çalışmalar kapsamında durduğu yerde çökebilecek 318 bina olduğunu duyurdu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olmak üzere meydana gelen iki büyük deprem 10'dan fazla şehrimizde büyük yıkıma neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de olası büyük İstanbul depremi için bina tespit çalışmalarını hızlandırdı.

Binlerce Başvuru Geldi!

Bir süredir sonraki deprem için ana odak ve uyarı noktası hâline gelen İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi bina hasar tespit çalışmaları yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, tespitlerine göre İstanbul'da acil olarak dönüştürülmesi gereken 318 bina olduğunu belirtti.

Bahsi geçen 318 binanın her an durduğu yerde çökebilecek durumda olduğunu ifade eden Buğra Gökçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu ücretsiz bina hasar tespit çalışmalarına binlerce başvuru geldiğini de vurguladı.

Binaları sınıflandırdıklarını ve en çok risk altındaki binaların D ve H grubunda olanlar olduğunu aktaran Buğra Gökçe, İstanbul’da E sınıfında bile 318 bina olduğunu ifade ederek, "Bu binalar durduğu yerde bile çökebilir." diye konuştu. Buğra Gökçe'nin açıklamalarının tamamı ise şöyle:

"Bizim 6306 sayılı yasa ile bunları riskli yapı ilan etme şansımız var belediye olarak. Bunu zorlarız ama oturanların yüzde 60’ı kiracı. Ve devlet ‘Kira yardımını kiracıya vermeyeceksin, ev sahibine vereceksin’ diyor. Ve onu da biz bunun üç katı olsun diye bir meclise önermeden önce 1150 lira diyordu. Şimdi 1500 liraya çıkarttılar İstanbul özelinde.

Diğer kentlerde 1150 lira. İstanbul’da 1500 liraya kiralık ev bulmak mümkün müdür? Değil. Biz bunu üç katını uygulayacağız İstanbul’da. Bu konuda kararlıyız. Ve bu 318 binadan başlayarak sonra 1525 binaya çoğaltacak biçimde 4 bin 500 lira kira yardımı vererek içindekileri boşaltacağız."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.