Öğrenci Kariyeri Banner

Huawei Sürücüsüz Otomobil Çıkarıyor!

Huawei Sürücüsüz Otomobil Çıkarıyor!

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ürünleri imalatçısı Çinli Huawei Technologies, sürücüsüz otomobil teknolojisini 2025'e kadar geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Huawei, küresel akıllı telefon faaliyetlerinin ABD’nin yaptırımlarından zarar görmesi sonrasında akıllı elektrikli araçlara yönünü çevirdi. ABD’nin bir önceki Başkanı Donald Trump, Huawei’yi ABD’nin ulusal güvenliğine bir tehdit olarak nitelemişti.

Çin'de çok sayıda startup, otomobil imalatçısı ve internet arama motoru Baidu Inc gibi büyük teknoloji şirketleri taşımacılık sanayisine büyük bir değişim getirmesi beklenen otonom araç sistemleri konusundaki çalışmalarını hızlandırmaktalar.

Reuters'in haberine göre; ABD'nin yaptırımları karşısında iş kollarını çeşitlendirmeye çalışan Çinli teknoloji şirketinin üst düzey yöneticilerinden Wang Jun, "Ekibimizin hedefi tümüyle sürücüsüz otomobillere 2025'te ulaşmak" dedi.

Ayrıca şirket, kendi geliştirdiği otonom sürüş teknolojilerini başka şirketlere de pazarlamak için görüşme halinde.

Huawei, geçtiğimiz aylarda elektrikli araç ve otonom sürüş teknolojilerinin araştırma ve geliştirmesine 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.