Öğrenci Kariyeri Banner

Hırsızlar Tesla Model S Çaldı!

Hırsızlar Tesla Model S Çaldı!
Bir Tesla Model S sahibi, hırsızların aracın giriş sistemini hackleyerek aracı çaldığını gösteren bir videoyu hepimize ibret olsun diye Youtube'a yükledi. Videoda hırsızların bir tabletle aracın elektronik anahtarından gelen sinyali yakaladığı ve daha sonra elde ettikleri veriyi kilidi açmak için kullandıkları görülüyor.

Pasif giriş sistemi, sürücü elinde anahtarlıkla araca yaklaştığında kilidi otomatik olarak açmaya yarıyor. Hırsızlar bu teknolojiyi bir şekilde aşmayı başarmalarına rağmen, şarja takılı olan aracın şarj kablosunu nasıl çıkaracaklarını bir türlü çözemedikleri için bir süre aracı alıp götüremiyorlar.

Gerekli önlemlerle engellenebilirdi

Aslında böyle bir hırsızlığı engellemenin pek çok yolu var. Tesla bu gibi durumları engellemek için yakın zamanda yeni özellikler sunmuştu. Ancak aracın sahibi bu özellikleri aktif hale getirmediğini söylüyor. ‘Sürüş için PIN‘ özelliği kullanılsaydı, hırsızlar araya girse bile PIN kodunu bilmedikleri için aracı çalamayacaklardı. Pasif giriş özelliği de kapatılabiliyor. Özellikle aracın kapalı bir garajda değil, sokakta park edildiği göz önünde bulundurulduğunda, bu özelliğin açık bırakılması da tehlikeyi artırıyor. Bir diğer önlem de elektronik anahtarı bir Faraday kesesine koymak olabilirdi. Böylece anahtarın, kullanılmadığı zamanlarda sinyal yayması engellenebilirdi.

Tesla araçları diğer araçlara kıyasla çok daha nadiren çalınıyor. Ancak yakın zamanda Birleşik Krallık’ta yaşanan hırsızlıklara bakıldığında benzer yöntemlerin kullanıldığı görülebiliyor. Bu nedenle kullanıcıların Sürüş için PIN özelliğini aktif hale getirmesi tavsiye ediliyor.

Aracın sahibi Antony Kennedy ihmallerine rağmen burada mağdur durumda olduğunu ve hırsızların bir an önce yakalanması gerektiğini söylüyor.

Video Linki

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.