Öğrenci Kariyeri Banner

İşte Dünyanın Gezilebilecek En Ucuz Ülkeleri!

İşte Dünyanın Gezilebilecek En Ucuz Ülkeleri!
Euro ve Dolar almış başını gidiyorken, neden farklı ve ucuz ülkeleri keşfetmiyoruz? Dünya keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce ülkeyle dolu. Bu ülkeler arasında ucuza gezebileceğiniz mükemmel yerlerden bazılarını sizler için derledik.

Ukrayna
Başkenti Kiev olan bu ülke hem ucuzluk, hem eğlence hayatıyla bilinen ülkeler arasındadır. Alkol, yemekler, gece hayatı, konaklama çok ucuzdur. Yakın ve vizesiz oluşuyla kolayca gidilebilecek ülkeler arasındadır. Lviv, Kiev ve Odessa gerçekten görülmesi gereken yerlerdendir. Burada güzel bir yerde 4 Dolar'a konaklayabilirsiniz. Şehir içi ulaşım 0.20 Cent kadar ucuzdur. Güzel bir yemeği 5-6 Dolar'a yiyebilirsiniz.

kiev-ıjh

Laos
Başkenti Vientiane olan bu ülke gitmesi zor ama gezmesi çok ucuz bir ülkedir. Farklı tapınakları, kültürüyle çok dikkat çeken bu ülkede çok ucuza gezebilirsiniz. Örneğin başkenti Vientiane’de günlük 5 Dolar'a konaklama bulabilirsiniz. Güzel bir yerde 4 Dolar'a yemek yiyebilirsiniz. Günlük 25 Dolar gibi bir harcamayla rahatça gezebilirsiniz.

laosss

Kamboçya
Dünyanın en görkemli yapılarından 1000 yıllık Angkor tapınağı, Kımer Mirası ve Apsara gibi güzelliklere sahip olan Kamboçya da ucuz ülkeler arasında yer alıyor. 1970 yıllarında iktidar sebebiyle iki milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan acılı bir geçmiş barındıran bu ülke gerçekten çok ilgi çekici. Bu ülkeyi ucuza keşfetmek isteyenler, lüks bir otelde 3 Dolara konaklayabilir ve 4-5 Dolar'a çok lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.

kamboçyaaaa

Hindistan
Filmlere, dizilere konu olmuş büyüleyici Hindistan, görülmesi gereken ülkelerden biri. Başkenti Delhi olan bu ülkede çok ucuza gezebilirsiniz. Burada 50 Cent ile bile karnınızı doyurabilirsiniz, 3 Dolar gibi fiyata da güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Şehir içi ulaşım 15–20 Cent gibi fiyatlarda. Bu görkemli yeri çok ucuza gezebilirsiniz, hatta paranızın bir çoğu cebinizde bile kalabilir.

Taj

Vietnam
Güneydoğu Asya ülkelerinin en güzellerinden Vietnam, ucuz ülkeler sırasında başta geliyor. Doğasıyla, yapısıyla mükemmel bir ülkedir. Biyoçeşitlilik açısından dünyada 25. sırada gelmektedir. Buranın başkentinde günlük 3 Dolar'a çok rahat konaklayabilirsiniz. 3-4 Dolar'a güzel bir yemekle karnınızı doyurabilirsiniz. Ulaşım fiyatları da 70 Cent civarında. Durum böyleyken bu mükemmel ülkeyi çok ucuza gezebilirsiniz.

vietnaamm

Nepal
Nepal, ucuz ülkeler listesinde ilk sıraları kapmış durumda. Başkenti Kathmandu olan Nepal, büyük depremden sonra daha da ucuz bir ülke oldu. Turizme açık bu bölgede, günlük ortalama 3-4 Dolar'a güzel bir yerde konaklayabilir. 5 Dolar'a güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Ortalama 25-30 Dolar'a bir gününüzü çok rahat geçirebilirsiniz.

nepalll

Myanmar
Güneydoğu Asya’nın en büyük ikinci ülkesidir. Çok ama çok ucuz bir ülkedir. Tapınakları, farklı kültürüyle görülmesi gereken yerlerden. Burada 5-6 Dolara konaklayabilirsiniz. Günlük 25-30 Dolar'a çok güzel yerler gezebilirsiniz.

Myanmar

Nikaragua
Nikaragua, Orta Amerika’nın en büyük ülkesidir fakat bir yandan da en fakir ülkesidir. Bu yüzden çok ucuzdur. Ekonomisi berbattır. Gezilecek birçok güzel yeri olan bu ülkeyi, öğrenciler dil eğitimi için çok tercih ediyorlar. Burada 7 Dolar'a güzel bir yerde konaklayabilirsiniz. Ayrıca 9-10 Dolar'a çok güzel bir yerde yemek yiyebilirsiniz.

nıkaraguaa

Endonezya
Endonezya denince ilk akla gelen Bali adasıdır. Endonezya’da bu adanın dışında binlerce ada bulunur. Hepsi birbirinden güzel ve farklıdır. Üstelik bu mükemmel yeri gezmek çok uygun fiyata mal olmaktadır. Yemesiyle, içmesiyle, konaklamasıyla günlük 30 Dolar'a burada krallar gibi harcayıp gezebilirsiniz.

indonesia

Sri Lanka
Hint Okyanusu’nun incisi Sri Lanka, bir ada ülkesidir. Antik dönemden kalma tapınakları, ormanlarıyla, bir doğa harikasıdır. Birçok dinden insanı bir arada bulundurduğundan, çoklu kültüre sahip bir yapısı vardır. Başkenti Kolombo olan bu ülkede, iyi bir otelde günlük 6 Dolar'a konaklayabilirsiniz. Yemek fiyatları da 4-6 Dolar arasında. Günlük 25 Dolar gibi bir bütçeyle bu doğa harikası ülkeyi gezebilirsiniz.

sriii lankaaa

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.