Öğrenci Kariyeri Banner

Herkesi İlgilendiren Trafik Kuralları Yürürlüğe Girdi!

Herkesi İlgilendiren Trafik Kuralları Yürürlüğe Girdi!

Yeni trafik kuralları bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Karayollarında güvenliği iyileştirecek yeni kurallar hem taşıtları hem de yolcuları yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda minibüs, taksi ve otobüslerde "çocuk bağlama sistemleri" zorunlu hâle getirildi.

2011 ila 2030 yıllarını kapsayan Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yönetmeliğin iki maddesinde oldukça önemli değişikliklere gidildi. Bu kapsamda taksi, minibüs ve otobüslerde çocuk emniyet kemeri zorunlu hâle getirildi.

Taksilerde en az bir adet, minibüs ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan ve bu madde kapsamında emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılması zorunlu olan otobüslerde ise toplam koltuk sayısının en az 10'da biri kadar "çocuk bağlama sistemi" diğer adıyla "üç nokta emniyet kemeri" bulunacak.

Motosiklet Sürücülerine Gözlük Şartı Getirildi!

Verilen bilgilere göre söz konusu yönetmeliğe "2918 sayılı Kanunun 78’inci maddesine istinaden işlem yapılan araçlarda bulunan sürücü ve yolcular gerekli koruyucu tertibatları usulüne uygun olarak takmadan aracın karayolunda seyrine izin verilmez" hükmü eklendi.

Söz konusu hükmün eklenmesi ile beraber Karayolları Trafik Kanunu'nun 78'inci maddesinde düzenlenen "Belirli sürücülerin ve yolcuların, araçların sürülmesi sırasında koruyucu tertibat kullanmaları zorunludur" hükmü yönetmeliğe girdi.

Motosikletler hakkında da önemli bir düzenleme gerçekleştirildi. Elektrikli bisiklet, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinde şu anda zorunlu olan kaskın yanı sıra "Gözü dış tesirlere karşı koruyacak, görüşe engel olmayacak, normal görünüşü bozmayacak renkli veya renksiz" koruma gözlüğü takma şartı getirildi.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.