Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatımıza Giren En Müthiş İkililer

Hayatımıza Giren En Müthiş İkililer
Biri olmadan diğerini asla düşünemediğimiz, dalga geçilmeyeceğini bilsek isimlerini çocuklarımıza verecek kadar arkalarından koştuğumuz bazı ikililer, hayatlarımızda derin bir yer tutuyor. İşte o ünlülerden bazıları…

1- Batman ve Robin


galeri_3

Dünyayı “stajyer” kavramı ile ilk onlar tanıştırdı. Batman’in engin bilgilerinden faydalanmak için yanından ayrılmayan Robin, ticket artı servis (batmobil) olanaklarından faydalanarak stajyerliğini tamamladı. Uzmanlaştıkça kendi motoru, taytı ve pelerini oldu. Alfred ve Catwoman gibi yardımcılar bir tarafa, Robin’siz Batman düşünülemez.

[ad name="Google Adsense"]

2- Sherlock Holmes ve Watson


Sneaks Sherlock

Dedektiflik mevzusuna görülmemiş bir bakış açısı getiren bu ikili, birbirinin beynine her zaman muhtaç olmuştur. Önce apartman aidatı, komşunun askerden yeni dönen oğlu, Mars’ta su bulunması gibi son derece alakasız konular hakkında konuşmaya başlarlar. Sherlock’un aniden aklına parlak bir fikir gelir ve “Watson sen bir dahisin!” diyerek açıklama yapmadan koşmaya başlar.

Watson – Bak ben çipura yedim, yengen levrek, üç çeşit meze, bir büyü… Hesap kaç lira geldi bil?
Sherlock – Dur bir dakika Watson, ne dedin sen?
Watson – Valla abi işte levrek dedim, çipura dedim, yenge dedim….??!
Sherlock – Watson sen bir dahisin! Katil doktor!
Watson – O zaman biz dün yanlış adamı yakaladık abi…
Sherlock – He onu da sen halledersin artık, hadi ben kaçtım…

3- Blues Brothers


BB_vert_2_tcm13-5067

“Ekibi yeniden toplamak” denildiğinde akla ilk gelen isimler olan Blues Brothers, başlarını türlü belaya sokmak pahasına bile olsa verdikleri sözün arkasındadırlar. Dan Aykroyd ve John Belushi tarafından canlandırılan karakterler bir tarafa, aynı isimli grup ile blues müziğine gönül verenler için efsane şarkılar ortaya çıkmıştır.

4- Edi ile Büdü


2513

Tembel, geveze, uçarı olan Edi ile sakin, ağır başlı ama çok bilmiş ev arkadaşı Büdü, hayatımıza çocukluk dönemimizde giren ikilidir. Neredeyse her konuda tartışabilen, her tartışmayı da Edi’nin gamsızlığı sayesinde kapatan bu ikili sayesinde 8 rakamının satılabilen bir şey olduğunu, bir güvercinle karşılıklı dama oynanabileceğini öğrendik. Bu tuhaf ikilinin “senin iki gözün bir burnun var bir elinde var 5 parmak 4 ayağı var iskemlenin altının yerini tutaamaz hiiiçç.. sevidiğim saayııı altıııı…” şeklinde sözleri olan güzide bir şarkıya imza atmışlığı da vardır.

5- Marty Mcfly ve Dr. Emmet Brown


150102-back-to-the-future-mn-850_6c1cc5c2a0c7767b593e1bf9054a4d0f.nbcnews-fp-1200-800

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş değimi bu iki kişiye anca bu kadar uyabilirdi. Aralarındaki yaş farkına rağmen mükemmel anlaşan ikili sinema tarihinin de efsanelerinden oldu. Dr. Emmet Brown olmasaydı Marty Mcfly 1955 yılına geri dönüp Johnny B. Good çalamayacaktı, genç dostu olmasaydı Dr. Brown da Libyalılar’a yem olurdu. “Sen yanımda olmayınca neyleyim geleceği” diyen ikili, çöp ve gübreyi akaryakıta çevirerek geri dönüşüm mevzusuna da bambaşka bir bakış açısı getirmiştir.

6- Tom ve Jeri


partner-tom-and-jerry-desktop-background

Sıradan miskin bir kedi Tom ve dünyayı ona dar eden fare Jeri’nin maceraları aslını isterseniz bir çizgi filmin biraz ötesindeydi denilebilir. Bir kere ciddi anlamda vahşet içeren bu çizgifilme, daha sonra The Simpsons serilerindeki Itchy and Scratchy karakterileri ile gönderme yapılmıştır. Yine de Tom’suz Jeri düşünemeyiz.

7- Tango ve Cash


73524458

Gerçek birer efsaneydiler; devam filmi nasıl çekilmedi hayret. Kendine ait yöntemleriyle kötü adam yakalamakta usta iki polis, birbirlerine de bir o kadar gıcık olmaktadırlar. Fakat tekerine çomak soktukları bir takım kötü adamlar Ray Tango ve Gabriel Cash’e tuzak kurarak onları hapishaneye gönderir. İkili, hayatta kalmak için güçlerini birleştirmek zorunda kalınca dünyanın en efsane kaçış filmi ortaya çıkar.

8- Han Solo ve Chewbacca


starwars-chewbacca-han-solo

Çok iyi anlaşan iki insanın bulunduğu ortamdaki bir yabancıysanız, muhabbetlerini yakalamanız çok zordur. Çünkü onların artık kendilerine göre bir dili vardır. Wookiee eşrafından Chewbacca’nın zaten kendine ait bir dili vardır da bu dil genelde kulağa konuşma değil de anırma gibi gelir. Bu anırmayı anlayan tek kişi ise Han Solo’dur. İkisi yan yana gelmedikçe o gemi kalkmaz.

9- Larry ve Balki


527bd899992df102d8408c58

Bir gazeteci olan Larry Appleton’ın, Yunanistan’ın Mypos adasından gelen kuzeni Balki ile istemeye istemeye de olsa aynı evde yaşamasını konu alan Muhteşem İkili dizisi, ülkemizde de çok uzun yıllar yayınlandı. Özellikle 80’lerde çocuk olanlar arasında bu diziyi bilmeyen yoktur. Bir nevi Edi ile Büdü’nün uyarlaması sayılabilecek dizide ilginç olan bütün hayatlarını bir apartmanda geçirebilmeleridir. İkili orta katta oturur. Üst katlarında aynı evi paylaşan kız arkadaşları yaşar. Balki ise oturdukları apartmanın zemin katında yer alan bir mağazada memur olarak çalışırdı.

10- Deneysel Bankacılık’ın Patronu ve Şafak


Garanti Bankası’nda işe giren kardeşine savaş açan patron ve yaveri Şafak da hayatımıza giren müthiş ikililerden. Patron ve Şafak bir süre önce terk edilmiş tren istasyonunda modern ve hızlı bankacılığa tepki olarak doğdular. Deneysel Bank çatısı altında deneysel bankacılığın temellerini atmaya çalışan müthiş ikili, geliştirdikleri akıl dışı yöntemlere rağmen en ufak bir başarı elde edemediler. Aldıkları mağlubiyetler karşısında yenilgiyi kabul eden ikili, hayranlarının desteği ile ekibi yeniden toplamaya karar verdi. Deneysel Bankacılık: Geri Dönüş!

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.