Öğrenci Kariyeri Banner

Hatırlayamadığınız Şarkıları Mırıldanarak Bulabilirsiniz!

Hatırlayamadığınız Şarkıları Mırıldanarak Bulabilirsiniz!

Gün içinde herhangi bir anda bir şarkı duyarız ama sadece mırıldanacak kadar aklımızda kalır. Bu küçük bilinmezlik bile bazıları için üzücü bir durumdur. Ayrıca bütün  günü bu soru işaretine takılarak geçirmelerine neden olabilir.

Bu duruma bir çözüm olarak Hum to Search ile Google artık yanınızda!

Google, bugün arama araçlarında bir yenilik ile karşımıza çıktı. Hum to Search(mırıldanarak aramak) olarak adlandırılan bu yenilik ile kullanıcılar akıllarına takılan bazen bütün gün düşündükleri o şarkıyı artık öğrenebilecek. Bu yeni özellik Google uygulamasının İOS ve Android sürümlerinde yayınladı. Hum to Search mırıldanmayı tanımlamak için makine öğrenmesi tekniklerinden faydalanmaktadır.

Özellik şuan için İOS’ta sadece İngilizce olarak kullanılabilmektedir.Android üzerinden 20’den fazla dil desteği bulunmaktadır..Şarkı bulma uygulaması Shazam’a rakip olarak karşımıza çıkan Hum to Search’ın şimdiye kadar Shazam’da gördüğümüz yetenekleri ileri taşıdığı söylenebilir.

Hum to Search özelliğini Google Asistan ile kullanacağınızı unutmadan söyleyelim. Merak ettiğiniz şarkıyı öğrenmek istiyorsanız Google’a ‘What is the song?(Bu şarkı ne?) diye sorarak ara butonuna tıklamanız yeterli.Bu arada aklınıza takılan şarkıyı 10-15 saniye mırıldanabiliyorsunuz.Bu aramanın ardından Google mırıldanmayla eşleşen sonuçları karşınıza çıkarıyor. İsterseniz şarkıları dinleyebiliyorsunuz

Google, makine öğrenimi algoritmalarının, ses dosyalarını şarkıların melodisini temsil eden birden fazla sekansa dönüştürdüğünü ve ardından diğer şarkı melodileriyle eşleştirdiğini ve içlerinden en yakın olanı bulmaya çalıştığını söylüyor. Modellerin eğitilmesinde gerçek stüdyo kayıtlarının yanı sıra gerçek insanların şarkı söylemesi, uğultu ve ıslık çaldığı çeşitli kaynaklarda kullanıldı.

Kaynak

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.